Vsadili na biohacking, loni rostli téměř trojnásobně. Další plány Flow Nutrition míří do zahraničí
Flow Nutrition vyvíjí produkty pro správné fungování těla v náročných podmínkách 21. století. (Vizualizace: OpenAI DALL·E-3)

Vsadili na biohacking, loni rostli téměř trojnásobně. Další plány Flow Nutrition míří do zahraničí

6. úno 2024 Ondřej Černý 3 min

Investoři z Reflex Capital mohou mít radost. Český výrobce prémiových přírodních doplňků stravy Flow Nutrition, který patří do jejich portfolia, rostl loni o 279 procent. Díky investorským penězům teď firma ze severních Čech plánuje diverzifikovat sortiment výrobků i teritoria.

Když před lety Jakub Chvosta studoval na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze, byl na tom podobně jako medik Štěpán Šafránek v legendární sérii o básnících. Také hledal něco, co by zvýšilo jeho výkonnost, aby mohl kromě náročného studia zvládat i další aktivity, například sport. Ale tím, že v Dejvicích studoval výrobu a syntézu léčiv, nemusel spoléhat na nějakou Masaříkovu obdobu, ale společně s kolegy sami hledali, co by jim mohlo pomoci.

Jako aktivní sportovci vyloučili energy drinky a kávu, léky na předpis také nepřipadaly v úvahu. Po marném pátrání se nakonec rozhodli, že produkt na rostlinné bázi a bez cukru si vyrobí sami. Povedlo se a od roku 2017 ho Chvosta společně s trojicí kolegů začal průmyslově vyrábět. Po čase se sice byznysové cesty původních parťáků rozešly, ale Chvosta zůstal na palubě i nadále. Loni mohl společně se svým týmem a investory slavit.

Flow Nutrition podle Jakuba Chvosty vše vyvíjíme podle přísných hygienických norem, standardů HACCP, v souladu s antidopingovými pravidly WADA a dle norem EU. (Foto: Flow Nutrition)

PŘEČTĚTE SI: Chce být jako Starbucks, ale s relaxačními studii. Zakladatel STRV Semerád učí Američany chodit do sauny a otužovat se

Jeho Flow Nutrition, který vyrábí prémiové přírodní doplňky stravy, totiž dosáhl meziročního růstu o 279 procent. Díky enormnímu nárůstu zájmu o jeho produkty se tým rozrostl na trojnásobek a začal pracovat na rozšíření své produktové nabídky.

Jsem fanda biohackingu a doplňky stravy od Flow Nutrition jsem si sám našel. Jejich složení má světové parametry,“ konstatoval Ondřej Fryc, managing partner fondu Reflex Capital, který do společnosti Brainio, která podniká právě pod odchodní značkou Flow Nutrition, investoval.

Firma s vlastní provozovnou v Jablonci nad Nisou loni začala s lokální výrobou, podpořila vztahy s novými dodavateli a výrazně rozšířila svůj sortiment o sportovní řadu s dvanácti novými produkty. „Úpravy a vylepšení složení a příchutí produktů byly provedeny u několika oblíbených produktů, včetně Advanced Mind, Longevity, Joints, Immune a Omega 3. Dalším krokem bylo vylepšení chuti u produktů jako EAA, Power Drink a Recovery Drink jako závazek značky uspokojit chuťové buňky své rozmanité spotřebitelské základny," uvedl product developer společnosti Matěj Krupčík.

Nové vylepšené složení má s pomocí osmi vědecky podložených látek v unikátní kombinaci při pravidelném užívání pomoci efektivněji zvládat více mentální práce. (Foto: Flow Nutrition)

Flow Nutrition se také zaměřila na specifické potřeby náročných uživatelů a biohackerů tím, že loni na podzim uvedla na trh kategorii čistých látek, která nabízí komplexní výběr pro optimalizaci biologických funkcí. Ke konci roku také uvedla produkt Digest na podporu a optimalizacii trávení a produkt Beauty na podporu vnitřního zdraví i vnější krásy.

Dalším cílem firmy je dále diverzifikovat svou produktovou řadu tak, aby lépe vyhovovala ženám a řešila specifické potřeby během těhotenství, kojení a hormonální rovnováhy. Tato iniciativa vychází z přímých zkušeností týmu se stávajícími doplňky na trhu. Kromě toho je Flow Nutrition připravena vydat se za hranice České republiky.

Flow Nutrition sází na udržitelné skleněné obaly, které jsou zdravotně naprosto nezávadné a neuvolňují se z nich žádné látky. (Foto: Flow Nutrition)

PŘEČTĚTE SI: Vyrábějí individualizované bionické paže na míru. Pomáhají už prvním uživatelům

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články