Praha přivítá největší bitcoinovou konferenci v Evropě
Podobně jako loni i letos v Praze vystoupí CEO MicroStrategy Michael Saylor. (Foto: BTC Prague)

Praha přivítá největší bitcoinovou konferenci v Evropě

27. kvě 2024 Ondřej Černý 3 min

Kolem 10 tisíc bitcoinových expertů i nadšenců, více než 130 spíkrů. A také Michael Saylor, CEO MicroStrategy, která vlastní největší množství bitcoinů na světě. Taková účast se očekává v červnu na druhém ročníku akce BTC Prague 2024.

Do Prahy zavítá také britský kryptograf Adam Back, jehož počátky s bitcoinem sahají až ke konverzacím se zakladatelem bitcoinu Satošim Nakamotem. Kromě mezinárodních legend se 13. - 15. června v PVA Expo Praha objeví i představitelé největších kryptospolečností v Česku.

Bitcoin teď prochází dalším významným obdobím, kdy je na něj upřena pozornost celého světa. V lednu byla schválena spotová ETF, která  vystřelila cenu nahoru, a v dubnu proběhl halving. A právě tyto události budou, kromě jiných, předmětem živých diskuzí na konferenci. Rád si vyslechnu, co bitcoinu v tomto roce predikují další významní experti v oboru,“ říká Pavol Rusnák, spoluzakladatel technologické skupiny SatoshiLabs, která je generálním partnerem akce a zaměřuje se na vytvoření finanční nezávislosti prostřednictvím kryptoměnových a open source technologií.

Co-founder a CTO SatoshiLabs Pavol Rusnák. (Foto: SatoshiLabs)

Kromě Rusnáka vystoupí za SatoshiLabs s vlastní prezentací nebo v panelu hned několik tváří - CFO Štěpán Uherík i ředitelé všech čtyř firem spadajících pod SatoshiLabs – Trezor, Invity, Tropic Square a Vexl. V případě Trezoru, který bude zastupovat CEO Matěj Žák, se chystá společnost na akci na jedno velké oznámení.

PŘEČTĚTE SI: SatoshiLabs posiluje soukromí uživatelů. Jeho peněženka Trezor jako první zavádí funkci coinjoin

Na akci se setkají především nadšenci a a experti se zájmem o bitcoin, jehož celková tržní hodnota se vůči dalším kryptoměnám za poslední rok zvýšila téměř o 15 procent a v celkovém poměru se jeho podíl drží nad 50 %. Téma ceny bitcoinu, například ve světle schválení bitcoinových ETF ve Spojených státech a jejího dalšího vývoje, bude jedním z témat pražské konference.

Po loňském ročníku si stále více lidí uvědomuje, jak významnou roli hraje Česko v globálním bitcoinovém ekosystému. Loni byl bitcoin ještě v medvědím trhu, přesto se nám před rokem podařilo dát dohromady téměř 7 000 lidí. Nyní, s halvingem těsně za námi, jsme vstoupili do dalšího býčího cyklu a očekáváme přes 10 000 účastníků z celého světa. Na Expu se představí více než 100 světových firem a program, který bude tvořit 130 řečníků na čtyřech pódiích. Bude to určitě ještě větší událost než loni,“ říká Martin Kuchař, spoluzakladatel a CEO BTC Prague.

Ultimátní evropská akce zaměřená pouze na bitcoin loni v Praze zaznamenala velký úspěch. (Foto: BTC Prague)

Pro foundery rozjíždějící svůj vlastní projekt je určený Startup Pitch Contest, ve kterém může hlasovat kdokoli skrze síť Lightning. V soutěži má vítězný projekt šanci obdržet tři tisíce eur, přístup k partnerským VC fondům a 10 bezplatných hodin konzultací od členů poroty, která rozhoduje o vítězi ve finálním kole.

Po dobu konání BTC Prague se česká metropole také stane centrem pro desítky menších akcí pořádaných bitcoinovou komunitou. Půjde například o Cypherpunk meetup nebo Run for Hal, charitativní běh na počest Hala Finneye.

POSLECHTĚTE SI: Podcast SharkTalk: Blockchain je schopen zásadně zefektivnit finanční trhy. Bankovnictví a platební systémy dodnes běží na technologii ze 70. let, říká Roman Valihrach z Coinmate

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články