Skončí Musk po umlčování novinářů ve vedení Twitteru? Lidé jsou pro, hledá investora
"Skončete ve vedení Twitteru," dali najevo lidé v internetovém hlasování. Foto: Wikipedia, Twitter

Skončí Musk po umlčování novinářů ve vedení Twitteru? Lidé jsou pro, hledá investora

19. pro 2022 Ivan Horák 2 min

Sociální síť Twitter hledá nové investory a vizionář Elon Musk spojený s kontroverzemi, by pravděpodobně mohl příchod nového kapitálu ohrozit. Podle některých odborníků ale Musk nemusí brát svůj odchod vážně.

Podle posledních zpráv Elon Musk hledá pro Twitter investory. Čtyřiačtyřicet miliard dolarů pro něj bylo pravděpodobně velkým soustem a může s tím souviset hledání nového kapitálu. Nyní to vypadá, že s těžkým břemenem miliardářovi pravděpodobně pomůže po manažerské stránce nový šéf sociální sítě, jehož jméno zatím není známé.

Veřejnost už ale ve svém hlasování dala najevo, že by si přála konec Muskova působení v čele Twitteru. Po jeho odchodu touží 57,5 procenta uživatelů, kteří se účastnili plebiscitu na twitterovém profilu kontroverzního miliardáře.

Například Ingrid Lunden, autorka technologického serveru TechCrunch, si ale není jistá, jestli Musk myslí svůj odchod od vážně. Hlasování dává mimo jiné do souvislosti s hledáním investorů – člověk, jehož řízení způsobilo tolik kontroverzí, totiž pro některé může působit odpudivě.

Zmíněná autorka ale ve spekulacích pokračuje ještě dál. Připomíná Muskovu nedávnou cestu do Kataru a domnívá se, že tam miliardář nebyl jen kvůli sledování finále fotbalového mistrovství světa. Výlet dává hlavně do souvislosti s hledáním finančního partnera, jenž by do sociální sítě kapitálově vstoupil. Právě Katar označila Lunden za rejdiště potenciálních bohatých investorů.

V minulosti se Elon Musk proslavil například spoluvlastnictvím PayPalu, pak založil automobilku Tesla, která je průkopníkem v elektromobilitě, či SpaceX s vlastním a úspěšným vesmírným programem.

Nešťastná kapitola v životopise miliardáře se začala psát letos 13. dubna, kdy učinil dosavadním akcionářům nabídku na koupi sta procent akcií sociální sítě, 25. dubna pak bylo oznámeno, že Twitter je připraven Muskovu nabídku přijmout. Musk akvizici za 44 miliard dolarů dokončil v říjnu a odvrátil tím možný soud. Ten miliardáři hrozil kvůli dřívějším neúspěšným jednáním o převzetí firmy. Na změnu vlastníka okamžitě navázalo snižování počtu zaměstnanců, kteří se o propouštění dozvěděli prostřednictvím e-mailu. Poté následovalo dočasné uzavření kanceláří společnosti.

V minulém týdnu přišlo na řadu umlčování novinářů kvůli propagaci konkurenčního mastodonu a profilu sledujícího polohu Muskova soukromého tryskáče. Nyní se zdá, že obecným pravidlem v sociální síti bude zákaz tweetovat odkazy na konkurenční webové stránky sociálních médií, včetně těch, které společnost v neděli označila za „zakázané platformy“. Mezi ně patří Facebook, Instagram a zmíněný mastodon.

PŘEČTĚTE SI: Musk na Twitteru umlčuje novináře. Evropská unie jej vyzvala k respektování svobody médií

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kauzy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články