Twitter dočasně zavřel kanceláře, bývalý viceprezident varuje před zhroucením sítě
Roh budovy sídla Twitteru na Market Street v San Franciscu. (Foto: Shutterstock)

Twitter dočasně zavřel kanceláře, bývalý viceprezident varuje před zhroucením sítě

18. lis 2022 Václav Lang 1 min

Společnost Twitter informovala své zaměstnance, že její kancelářské budovy budou s okamžitou platností dočasně uzavřené. Podle BBC do pondělí 21. listopadu. Ve zprávě zaměstnancům se prý však neuvádí důvod takového rozhodnutí.  

Informace přichází pár dní poté, co nový šéf společnosti Elon Musk rozeslal zaměstnancům e-mail, v němž vyzývá ke zvýšenému zapojení pracovníků a zároveň nabízí tříměsíční odstupné tomu, kdo se rozhodne raději odejít. Podle zpráv médií následkem toho lidé po stovkách z Twitteru odcházejí. A to jak zaměstnanci, tak uživatelé sociální sítě.

Ve zprávě zaměstnancům dále podle BBC stojí: „Prosíme, abyste i nadále dodržovali zásady společnosti a nediskutovali o důvěrných informacích společnosti na sociálních sítích, v tisku nebo jinde."

BBC také cituje bývalého viceprezidenta společnosti, který varuje, že by se platforma mohla do pondělka zhroutit, a to právě kvůli nepřítomnosti některých inženýrů na místě. „Je zde velké množství funkcí, které se skutečně zdají být podmíněny přítomností inženýrů na místě,“ řekl Bruce Daisley. „Pokud tito inženýři odešli, pak to skutečně ohrožuje udržitelnost produktu,“ dodal.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kauzy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články