Sociální síť Mety pro páry končí. Facebook hlásí změny a přibližuje se konkurenčnímu TikToku
Po dvou letech Meta ukončuje aplikaci Tuned. foto: Pixabay.com 

Sociální síť Mety pro páry končí. Facebook hlásí změny a přibližuje se konkurenčnímu TikToku

26. čvc 2022 Redakce 2 min

Dva roky. Taková byla životnost experimentálního projektu Tuned, kterým chtěla Meta vytvořit speciální prostor pro páry. Soukromá sociální síť, jež měla pomoct zlepšit vzájemnou komunikaci a upevňovat vztahy, nakonec sama neobstála.

Na začátku koronavirové pandemie si Meta slibovala velké věci. Po seznamovací aplikaci nabídla v USA speciální sociální síť pro páry. Ovšem s úspěchem se nápad Experimentálního týmu (NPE) nesetkal. Platforma se stahuje z oběhu. Myšlenka utužovat partnerské vztahy pomocí audiovizuálního obsahu či různých motivačních prvků zámořský trh neoslnila.

Zhruba před týdnem vývojáři zaslali uživatelům oznámení, že funkčnost aplikace bude ukončena a zároveň doporučila, aby si do 19. září stáhli svá osobní data. Podle webu Techcrunch.com se za celou dobu existence počet stažení na iOS a Android platformách nedostal přes milion, reálná čísla se pohybují kolem 900 tisíc stažení. A tak se Meta rozhodla, že činnost ukončí. Globální rozšíření je spíš nepravděpodobné.

Meta své rozhodnutí oficiálně nekomentovala, ale důvody neúspěchu jsou různé. Experti ukazují na neprovázanost s ostatními produkty jako je Instagram, Facebook či Facebook Seznamka. Roli hrála i silná konkurence, jelikož v zámoří působí zavedené aplikace pro páry. Pro tým NPE se však jedná o nepříjemný zádrhel, dosud totiž posílal do světa kladně hodnocené projekty (seznamku Sparked, meme editor Whale či Forecast na předpovědi).

Tím však novinky z kalifornské centrály nekončí. Jak zakladatel Mark Zuckerberg na svém facebookovém účtu oznámil, společnost se rozhodla pro revoluční krok. Facebook zásadně změnil uživatelské prostředí: nově se na hlavní stránce ve feedu (na zdi) ukazuje obsah od lidí, které člověk nesleduje. Příspěvky mají na starost algoritmy, jež nabízí příspevky z různých zdrojů. Facebook se tím přibližuje TikToku, který rovněž promítá doporučený obsah.

Pokud si uživatelé budou chtít číst jen samotné posty přátel či užšího kruhu sledovaných lidí, budou se muset přepnout do nové záložky Kanály příspěvků.

PŘEČTĚTE SI: Svět randí díky aplikacím z Česka. Seznamku od STRV pro LGBTQ+ komunitu využívá přes deset milionů uživatelů

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Aplikace, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články