Svět randí díky aplikacím z Česka. Seznamku od STRV pro LGBTQ+ komunitu využívá přes deset milionů uživatelů
Lubo Smid, zdroj: STRV

Svět randí díky aplikacím z Česka. Seznamku od STRV pro LGBTQ+ komunitu využívá přes deset milionů uživatelů

19. čvc 2022 Anna Jurečková 1 min

Technologická společnost STRV pod značkou Cosmic Latte vyvíjí seznamovací aplikace oblíbené po celém světě. Nyní odkoupila minoritní podíl bývalého partnera a stala se stoprocentním vlastníkem firmy zaměřené na LGBTQ+ komunitu.

Cosmic Latte je podle astronomů z americké Univerzity Johnse Hopkinse označení pro průměrnou barvu vesmíru. Od minulého roku představuje také název značky, která pod technologickou firmou STRV vyvíjí seznamovací aplikace pro LGBTQ+ komunitu. Aplikace Zoe je celosvětově druhou nejpoužívanější seznamkou pro uživatele hledající ženy, zatímco Surge patří mezi deset nejpoužívanějších aplikací pro uživatele hledající muže. Dohromady mají globálně více než deset milionů uživatelů.

V loňském roce Cosmic Latte dosáhlo obratu 32 milionů korun a zisku 13 milionů korun. Společnost STRV ve svém projektu získala 100procentní podíl teprve nedávno – odkoupením minoritního podílu bývalého partnera a jednoho z původních vývojářů aplikací. Relativní novinkou je také obsazení pozice CEO Milanem Kovačičem, který má ambici dát společnosti jasný směr, zlepšit uživatelskou zkušenost a škálovat aplikace.

„Cosmic Latte se daří, společnost vytváří zisk, má kvalitní tým a solidní produkty. Avšak dlouhodobě byla bez lídra, který by jí udával směr. V Milanovi jsme našli jednak někoho, s kým jsme si osobnostně sedli, a také někoho, kdo má bohaté zkušenosti s nastavováním obchodních strategií, vyzná se v technologiích a má vhled do LGBTQ+ komunity. Nyní chceme z Cosmic Latte vybudovat světového lídra, který bude určovat trendy v seznamování lidí online,“ komentuje příchod Kovačiče CEO a spoluzakladatel STRV Lubo Smid.

PŘEČTĚTE SI: Lubo Smid ze STRV o dvouměsíčním sabatiklu, práci pro Porsche i plánech do budoucna

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Aplikace, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články