Kdo chce sdílené auto u domu, se může přihlásit. Anytime Carsharing přidává domácí zóny i na okraji Prahy
Anytime Carsharing přidává domácí zóny i na území odlehlých částí hlavního města. Foto: Anytime Carsharing

Kdo chce sdílené auto u domu, se může přihlásit. Anytime Carsharing přidává domácí zóny i na okraji Prahy

2. lis 2022 Ivan Horák 2 min

Suchdol, Radotín či Březiněves… Anytime Carsharing aktuálně přidává domácí zóny i na území odlehlých částí hlavního města. Jezdit sdílenými vozy je možné po celé republice a vracet je nyní lze na rozšířeném území Prahy. A expanduje také konkurenční Car4Way působící kromě hlavního města též v Brně.

Ukončení pronájmu na modrých a fialových zónách je pro uživatele sdílených vozů zdarma. K novým územím, kde je služba Anytime Carsharing dostupná, patří Radotín, Průhonice, Čestlice, Křeslice, Pitkovice, Vinoř, Březiněves, Lysolaje, Nebušice, Sobín a Klánovice. Kompletní výčet lokalit je k dispozici v aplikaci služby. Její provozovatelé rovněž vyzývají všechny současné i potenciální zákazníky, aby posílali návrhy, kam by se zóny měly rozšířit příště.

V minulých dnech služba posílila svůj vozový park o Toyoty C-HR a lidé mají v Anytime nyní k dispozici již 700 hybridních vozů. Pokračuje také testování Toyoty Mirai s vodíkovým pohonem.

S novými zónami Anytime následuje konkurenční Car4Way. Ten nabízí převážně škodovky, funguje od 5. září září také v Běchovicích, Klánovicích, Xaverově, Vinoři, Třeboradicích či Miškovicích, Starém Suchdole a Písnici. Pokrývá tak celé hlavní město.

Car4Way rovněž funguje v Brně, kde od 5. září taktéž rozšířil zóny. Díky tomu lze například zajet na nákupy do OC Futurum, Ikei či obchodního centra Olympia a služba se rovněž začala nabízet Modřicích i v celých Tuřanech.

Obě uvedené společnosti patří ke členům Asociace českého carsharingu. Dalšími jsou autonapul.cz fungující v osmi českých městech či ajo.cz, které operuje v Praze a v Brně. V asociaci je rovněž služba HoppyGo propojující lidi, kteří mají auto, ale nepoužívají ho každý den s těmi, kteří by si ho rádi půjčili. Za touto službou je Škoda Auto DigiLAb.

Podle asociace počet sdílených aut v České republice vytrvale roste a letos dosáhl počtu 1520. Služba je už od různých provozovatelů dostupná ve dvanácti českých městech, zatímco v roce 2015 bylo v Česku jen devadesát sdílených aut.

PŘEČTĚTE SI: Spolujízda přes BlaBlaCar podraží: nové podmínky umožní platformě od poloviny listopadu zpoplatnit v Česku své služby

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Aplikace, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články