Josef Starýchfojtů rozširuje v Mews svou roli o vedení produktu
Lidé se stále ve větší míře vracejí k cestování a hotely stále více spoléhají na technologie. (Foto: Vygenerováno OpenAI DALL-E 3)

Josef Starýchfojtů rozširuje v Mews svou roli o vedení produktu

7. lis 2023 Ondřej Černý 3 min

Český scaleup Mews spojuje vývoj a produkt pod jedno vedení. Josef Starýchfojtů, který začátkem roku 2023 převzal roli CTO, se stal současně novým chief product & tech officer (CPTO). Jeho cílem je rozbourat bariéry mezi těmito dvěma tábory.

Mews je předním poskytovatelem systému pro správu ubytovacích zařízení. Jeho služby v současnosti využívá na 3 500 ubytovacích zařízení v 85 zemích po celém světě. Jednou z priorit je jeho nepřetržité rozšiřování a aktivní hledání způsobů, jak ho zlepšovat. „Ve své nové roli CPTO mám možnost nejen vést talentovaný tým lidí, ale dává mi to také příležitost pokračovat v naší firemní misi přinášet revoluci do pohostinství, pro kterou jsme již vybudovali solidní základ. Veliké díky patří Richardu Valtrovi a Matthijsovi Wellemu, že ve mě nepřestávají věřit a udržují můj život nabitý a plný výzev,“ říká k rozšíření své role ve firmě Josef Starýchfojtů.

Josef Starýchfojtů na své nové pozici chce více spojit světy vývojářů a produktových manažerů. (Foto: Mews)

Tým vývoje má aktuálně na 200 vývojářů. Produktový tým se v letošním roce rozrostl o pětinu a tvoří ho 310 zaměstnanců. Starýchfojtů byl už v minulosti aktivním členem širšího vedení Mews, což přispělo k jeho hlubšímu povědomí o firmě a pomohlo mu v dalším kariérním růstu.

Dle průzkumu Mews se holiérský trh zásadně stabilizoval, lidé se vracejí k cestování a hotely více spoléhají na technologie. Hotelové technologie se staly významným pomocníkem pro automaticky opakující se úkoly, efektivnější check-in procesy, administrativu či personalizaci pro zajištění lepšího klientského servisu. To vše vyžaduje neutuchající vylepšování aktualizací, čemuž má Starýchfojtů, který ke své stávají roli technického ředitele přidává funkci ředitele produktu, nově pomoci.

Někdy mám pocit, že by se vztah mezi vývojáři a produktovými manažery dal připodobnit k tomu mezi stavařem a architektem. Oba tábory totiž pohlíží na jednu věc z jiného úhlu. Kladu si za cíl tuto bariéru odstranit. Díky mnohaletému působení ve vývoji rozumím Mews ze strany technické. Teď k tomu přebírám i produktovou stranu a oba tyto světy chci propojit,“ dodává Starýchfojtů.

PŘEČTĚTE SI: Mews získal na svůj revoluční hotelnický systém 770 milionů Kč. „Jsme prostě radikálně jiní,” říká Richard Valtr

Scaleup Mews vznikl v Praze. V současnosti má sídlo v Amsterdamu. Kanceláře má také v Londýně, Bruggách, New Yorku a dalších městech. V létě 2023 otevřel kanceláře v Amsterdamu a Barceloně. V letošním roce  Mews získal dvě akvizice, a to cloudové společnosti Hotello, nejnověji pak startupu Nomi, který využívá prediktivní analytiku a umělou inteligenci pro personalizaci zážitků turistů. Součástí týmu Mews je více než 800 lidí.

Zakladatelé Mews Richard Valtr a Matthijs Welle (zleva). (Foto: Mews)

V investičních kolech A, B a C získal scaleup celkem 225 milionů dolarů. Kromě toho obdržel na konci roku 2021 také strategickou investici od společnosti Salesforce a v létě 2022 uvedl Mews for Salesforce, první nativní integraci mezi systémem pro správu nemovitostí a platformou pro řízení vztahů se zákazníky.

PŘEČTĚTE SI: Mews kupuje startup Nomi. Druhá letošní akvizice urychlí využití umělé inteligence v pohostinství

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kancelář, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články