Aplikace slovenských vývojářů z EEA zaujala vesmírnou firmu Elona Muska. Odolá totiž hackerským útokům

Aplikace slovenských vývojářů z EEA zaujala vesmírnou firmu Elona Muska. Odolá totiž hackerským útokům

3. čvn 2022 Anna Jurečková 1 min

Vesmírný gigant SpaceX využívá technologické řešení ze Slovenska. IT firma EEA fungující pod střechou české technologické skupiny BiQ Group uspěla u amerických vývojářů s aplikací pro monitoring dat. 

Slovenská společnost EEA, která je součástí české technologické skupiny BiQ Group, zabodovala v Americe. Aplikaci Jolokia Monitoring Agent nově využívá SpaceX pro monitoring dat v softwarovém nástroji Jira. V hledáčku kosmické společnosti Elona Muska obstála zejména proto, že splňuje vysoké nároky týkající se bezpečnosti. 

„Američtí administrátoři se na nás obrátili s dotazem ohledně zabezpečení aplikace Jolokia Monitoring Agent. Stalo se tak krátce poté, co byl zjištěn globální bezpečnostní incident. Konkrétně se jednalo o zranitelnost v opensourcové knihovně na platformě Java. Zajímalo je, zda je ochrana dostatečně silná, aby odolala hackerům. Poskytli jsme jim komplexní podporu k instalaci, aby mohli naši aplikaci používat ve svých procesech,“ říká Jozef Kotlár, IT architekt ve společnosti EEA, který stojí za vývojem aplikace. 

Jolokia Monitoring Agent firmám pomáhá zaznamenávat chyby, například při řízení projektů, a zároveň usnadňuje správu procesů a požadavků. Samotná EEA se zaměřuje na implementaci aplikací australské softwarové společnosti Atlassian

Foto: Unsplash

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články