Scavenger Land: hra pro gamery i nadšence do krypta. STRV ve své novince sází na prohlížeč a NFT
Scavenger Land je kombinací hry s NFT. Foto: STRV

Scavenger Land: hra pro gamery i nadšence do krypta. STRV ve své novince sází na prohlížeč a NFT

27. čvn 2022 Ivan Horák 1 min

Vývojáři z českého startupu STRV mají novou premiéru - Scavenger Land bude multiplayerovou strategií v prostředí, které kombinuje westernový žánr a vesmír. Hráče zavede na daleké planety, kde se zhroutila politická moc a každý se tak musí spolehnout jen na své schopnosti a zbraně.

Zbraně, postavy a další doplňky jsou klíčovou součástí nové hry od STRV. Budou totiž registrované jako NFT tokeny, se kterými hráči mohou obchodovat na internetu. Scavenger Land tak hráčům nabídne dva módy hraní: free-to-play a play-to-earn. Hra poběží přímo v prohlížeči, stylová 3D grafika však chybět nebude. STRV už kolem hry buduje komunitu a průběžně od ní sbírá zpětnou vazbu.

STRV začátkem roku oznámilo úpravu svého kurzu, když se po rekordním roce 2021 rozhodlo vedle klientských zakázek více zaměřit na vlastní projekty. Interní divize společnosti STRV Labs má už nyní na kontě několik úspěšných mobilních her a seznamovacích aplikací. Scavenger Land tak pro firmu není prvním vlastním projektem. Navíc za ním stojí přímo dva ze spoluzakladatelů STRV, Martin Stava a Pavel Zeifert.

STRV vždy sleduje nejnovější technologické trendy, které následně sami zkoušíme na vlastních produktech. Přirozeně jsme se tak zamysleli i nad potenciálem NFT, který podle nás dalece přesahuje jejich aktuální užití. Výsledkem je Scavenger Land, který pro nás je zatím největším projektem, do kterého jsme se na vlastní pěst pustili. Kromě posouvání blockchainových technologií totiž budeme posouvat i vnímání těchto trendů širší veřejností,“ představuje genezi projektu Martin Stava z STRV.

O STRV jsme nedávno psali v článku Lubo Smid ze STRV o dvouměsíčním sabatiklu, práci pro Porsche i plánech do budoucna.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články