Bez finančních poradců a nežádoucích nabídek. Fintech startup Frenkee po dvou letech dokončil pilotní program

Bez finančních poradců a nežádoucích nabídek. Fintech startup Frenkee po dvou letech dokončil pilotní program

28. čvn 2022 Anna Jurečková 1 min

Pracoval jako finanční poradce, ale vadila mu prohnilost a vypočítavost těchto služeb. Dnes Jiří Hluchý vyvíjí platformu pro bezkontaktní sjednávání finančních služeb, který bude dle jeho slov fér a sexy. Proti zdlouhavým procesům a nekalým praktikám chce fintech startup Frenkee bojovat kompletní digitalizací.

„Nebudu tě otravovat, jestli už ses rozhoupal a kdy podepíšeme ‚smlouvičku‘,“ slibuje virtuální finanční expert Frenkee na webu stejnojmenného startupu. Naráží tak na jednání některých finančních poradců, které zakladatel projektu Jiří Hluchý dobře zná. Ještě před několika lety byl jedním z nich.

„Původně pocházím z prostředí MLM (multi-level marketing, prodej produktů a služeb, který je postavený na provizi a získávání nových prodejců, pozn.red.) finančního poradenství, kde jsem si vypěstoval averzi vůči způsobu, jakým se distribuovaly produkty. Vadila mi jeho prohnilost a vypočítavost finančních poradců, kteří místo klienta vidí spíše pytel peněz. Chtěl jsem propojit svět financí s digitálem,” vysvětluje.

V roce 2019 proto začal se svým týmem vyvíjet aplikace chytrecestovko.cz. Postupně přidával další finanční produkty a zvyšoval míru digitalizace, až vznikla platforma, která sází na přehlednost a transparentnost a finanční poradce do jisté míry nahrazuje.

„V minulosti jsem vytvořil platformu CarSoul, která slouží jako online showroom aut, ta je zcela digitální. Dali jsme dohromady tým a zkušenosti z minulého projektu a rozhodli jsme se digitalizovat celou oblast finančnictví a pojišťovnictví. V mých očích je budoucnost ve fintechu. Naší vizí je vytvořit nový distribuční kanál, který bude umět využívat široká veřejnost a zároveň bude fér a sexy,“ dodává Hluchý.

Celkové investice do platformy přesáhly již 32 milionů korun, v budoucnu plánuje expandovat do dalších zemí.

Foto: Frenkee

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články