Nezveřejněné tracky či fotky. Slovenský rapper Rytmus spouští vlastní NFT kampaň
Ilustrační foto: Unsplash 

Nezveřejněné tracky či fotky. Slovenský rapper Rytmus spouští vlastní NFT kampaň

11. říj 2022 Anna Jurečková 2 min

Česká krypto platforma Rull se po letošním navázání partnerství v rámci světa bojových sportů pouští do oblasti hudby. Společně s Patrikem Vrbovským neboli Rytmusem spouští nový videoklip rozdělený do deseti tisíc NFT (nezaměnitelné tokeny) a sběratelskou digitální kolekci, která obsahuje třeba unikátní fotografie.

Slovenský rapper Rytmus spustí za necelý týden vlastní NFT kampaň. Ve spolupráci s českou technologickou platformou Rull vydává nový videoklip. Obsah dosud nezveřejněného klipu je rozdělen do deseti tisíc NFT, které získají nejrychlejší fanoušci jako dárek. Ve chvíli, kdy dojde ke stažení všech částí, dostanou jednotliví držitelé přístup k exkluzivní premiéře.

„Vždy se snažím mít náskok. Pokud chce být umělec úspěšný, musí umět správně využít nové trendy. Řada největších jmen rapového světa už vstoupila do virtuálního světa NFT, ” říká Rytmus, vlastním jménem Patrik Vrbovský, který se tak připojuje k hudebním osobnostem, jako jsou Eminem nebo Snoop Dogg. Líbí se mi hlavně důraz na originalitu a jedinečnost vlastnictví. Technologie navíc přináší fanouškům novou dimenzi zážitků. Třeba se tak můžete stát spoluautorem mého příštího alba,” dodává.

Výsledkem spolupráce rappera a Rull je i sběratelská digitální kolekce, která mapuje stěžejní milníky jeho kariéry. Fanouškům umožní vlastnit například nezveřejněné fotky nebo tracky. NFT jim má poskytnout kromě investiční příležitosti pocit hlubší interakce a kontaktu s umělcem.

Fenomén NFT pronikl i do světa bojových sportů

„Neustále se snažíme posouvat hranice a nabídnout lidem exkluzivní obsah od značek, které milují. Prostřednictvím Rullu otevíráme novou kapitolu interaktivní komunikace, která odměňuje věrnou komunitu a vytváří nový vztah ke klubům, organizacím, umělcům i produktům. Po bojových sportech vstupujeme do hudebního světa,” uvádí Zdeněk Vacek podnikatel a zakladatel technologické společnosti Payment4U, která vyvinula platformu Rull.

Rull letos navázal také spolupráci s Oktagon MMA. S organizací pořádající turnaje bojových sportů představil NFT kolekci zápasníků Karlose Vémoly, Michala Martínka a Davida Kozmy. V rámci Česka a Slovenska šlo o první spojení NFT technologií se sportovní značkou. V létě NFT/krypto platforma navázala partnerství s Fight Night Challenge. Tato spolupráce přinesla fanouškům digitální artefakty bojovníků, jako jsou Attila Végha, Separ a již zmíněný Rytmus.

„Karty NFT sledujeme již nějakou dobu a stále relativně nový trend nás také nadchl. Největší sportovní organizace již mají své karty NFT, stejně jako světoznámí sportovci. Řekli jsme si, že Fight Night Challenge nemůže být výjimkou. Věříme, že díky spolupráci se společností Rull přineseme fanouškům profesionálních bojovníků, ale i známých osobností, kvalitní sérii fotografií a momentek do jejich sbírek,” okomentoval projekt Eduard Gerek, jeden z organizátorů Fight Night Challenge.

PŘEČTĚTE SI: Chorvatský startup Revuto spouští limitovanou edici Revulution NFT. Držitelům umožní doživotní předplatné služeb Spotify a Netflix

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Osobnosti, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články