Sloneek hlásí čtyřnásobný růst a letos míří na milion eur obratu. Personální systém používá už více než 300 firem
Dlouhodobým cílem Sloneeka je přinést na trh nový standard práce s HR daty, aby jimi firmy mohly lépe podpořit strategická rozhodnutí. Foto: Sloneek

Sloneek hlásí čtyřnásobný růst a letos míří na milion eur obratu. Personální systém používá už více než 300 firem

23. úno 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Česko-slovenský startup Sloneek, který se svým personálním systémem pomáhá digitalizovat HR, v loňském roce čtyřnásobně vyrostl a roční obrat z pravidelných výnosů poprvé přesáhl hranici 400 tisíc eur. Letos cílí na obrat jeden milion eur.

Průměrné tempo růstu se v meziměsíčním srovnání pohybovalo kolem 13 procent, v druhém pololetí pak v některých měsících vyrostl Sloneek dokonce o pětinu. Počet firem, které Sloneeka používají, se meziročně více než ztrojnásobil. V současnosti jich je kolem 300 a řeší s jeho pomocí personální agendu a strategické řízení týmů pro více než 13 tisíc svých zaměstnanců. Skoro čtvrtina klientů navíc využívá Sloneek na denní bázi. Spoléhá na něj například Technologická agentura ČR, Carvago, Restrial, Loono nebo Lindt.

Digitalizaci HR věří také investoři, Sloneek loni v létě dokončil seedové investiční kolo vedené českým fondem Presto Ventures za spoluúčasti stávajícího slovenského investora Vision Ventures, ve kterém získal milion eur na další vývoj. CEO Sloneeka Filip Lukáč očekává, že Sloneek v letošním roce poroste podobně jako loni a konec roku bude slavit s pokořením příčky milionu eur na obratu z pravidelných výnosů.

PŘEČTĚTE SI: Chybí vám zaměstnanci? Pokud máte co nabídnout, budou lidi vždycky, říká HR expert Milan Rataj

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články