Startup Money se zaměří na trendy ve světě startupových investic
Startup Money je konferencí určenou nejen pro foundery, startupisty a investory, ale také pro ty, kteří přemýšlejí o startupovém investování. (Foto: Pixabay)

Startup Money se zaměří na trendy ve světě startupových investic

10. dub 2024 Ondřej Černý 3 min

Startupy přinášejí peníze a díky penězům mohou nové startupy vznikat. Vzájemné spojení pak často přináší výsledky, které mění svět k lepšímu. Jak na to, se zaměří 1. ročník akce nazvané Startup Money, která má v Brně za cíl propojit svět founderů a investorů. Zájemce láká na známá jména z česko-slovenské startupové scény.

Popsat aktuální trendy, nabídnout exkluzivní insighty nebo inspirovat příběhy úspěchu přímo od nejvýraznějších osobností v oboru. Právě to slibuje konference Startup Money 2024, kterou 29. května v brněnském Divadle Husa na provázku pořádá tamní agentura JIC. Představit se na ní mají zástupci českých i slovenských startupových fondů, ale i úspěšní zakladatelé startupů.

Naší ambicí je v regionu vytvořit prostředí, kde se mohou snadno spojovat inovativní nápady s potřebným kapitálem. Na Startup Money jsme pozvali spoustu inspirativních osobností z celé republiky i ze Slovenska. Startupisti se tu budou moci potkat mezi sebou i s investory, získají kontakty i zajímavé know-how,“ popsal cíl, s nímž konference vznikla, Radim Kocourek, jednatel fondu JIC Ventures.

Ze zkušeností Radima Kocourka vyplývá, že většinou uspěje jedna firma z deseti. (Foto: JIC)

Hlavním speakrem konference bude Oliver Dlouhý, zakladatel portálu Kiwi.com, který ve svém vystoupení nabídne příběh firmy, která má za sebou turbulentní roky a investoři v nich sehráli důležitou roli. Důležitou součástí celé akce budou také panelové diskuze. V té s názvem The Art of Startup Investing své příběhy na ní představí významní investoři jako Vít Vrba, zakladatel firmy Webnode, Václav Pavlečka z Czech Founders VC nebo zástupci slovenského fondu Neulogy Ventures. Posluchačům nabídnou tipy, jak uspět ve světě startupových investic, ale také se podělí o to, co je na investování baví, jak poznat startupy s investičním potenciálem nebo jak vybudovat světovou firmu.

Investorský pohled na akci nabídne Václav Pavlečka z Czech Founders VC. (Foto: Czech Founders)

PŘEČTĚTE SI: Mentoring, vzdělávání vývojářů a zázemí. Herní inkubátor v Brně má již první výsledky

V rámci dalšího panelu nazvaného Born Global, Think Global, se bude mluvit o různých podmínkách pro investory i startupy v zahraničí. O své zkušenosti s tím, jak rozdílné je investovat do startupů v různých zemích světa, se podělí David Marek, managing partner Tachles VC a Karel Obluk, partner v Evolution Equity Partners. Nabídnou také svůj pohled na to, jak přemýšlejí zahraniční startupy i jak pracovat s foundery, aby jejich rozhled byl mezinárodní a ambice globální.

Karel Obluk je partnerem fondu, který investuje do rozvíjejících se společností s globálními ambicemi v Evropě a Severní Americe. (Foto: Evolution Equity Partners)

V panelu Into the Deep Tech se bude mluvit o tom, jaká specifika se pojí s investicemi do technologicky náročných projektů. Zakladatel Tensor Ventures Roman Smola nastíní, jakými fázemi musí investor i founder projít, i to, co obnáší spolupráce s akademickým sektorem. Mluvit se ale bude i o tom, jaké investiční nástroje pro deep tech existují.

A protože Česko patří ke gamingové vývojářské špičce, v programu 1. ročníku Startup Money nechybí ani panel Investice v Game industry. Příprava globálně úspěšné hry stojí spoustu peněz a zabere řadu let. Jak trpěliví investoři v oblasti herního vývoje bývají? Své zkušenosti předají Marek Rabas, zakladatel úspěšného herního studia Madfinger Games, a cofounder studia Redhill Miloš Jeřábek.

Miloš Jeřábek před založením studia Redhill Games působil například v 2K Czech, Remedy nebo Wargamingu. (Foto: JIC)

Společně s agenturou JIC se na vzniku akce, která má potenciál přinést inspiraci, spoustu zkušeností a nových kontaktů, podílejí také největší česko-slovenská advokátní kancelář Havel & Partners a agentura Czechinvest.

PŘEČTĚTE SI: Garage Angels: Brněnští investoři spojili síly a hledají nové Kiwi.com

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články