PRŮZKUM: Jaké jsou platové sny v jednotlivých oborech a o kolik si kandidáti nadsazují své požadavky?

PRŮZKUM: Jaké jsou platové sny v jednotlivých oborech a o kolik si kandidáti nadsazují své požadavky?

5. úno 2020 Redakce 1 min

V průběhu posledních několika týdnů jsme na stránkách Newsroomu pravidelně publikovali profily jednotlivých startupových profesí na základě průzkumu mezi uživateli pracovního portálu StartupJobs, který probíhal na přelomu října a listopadu. V tomto závěrečném díle přinášíme ucelený přehled platů v jednotlivých oborech.

Podzimního průzkumu se zúčastnilo 1082 uživatelů StartupJobs. Ptali jsme se jich například na to, jakého nejvyššího vzdělání dosáhli, kolik let praxe mají za sebou, jaká forma spolupráce jim nejvíce vyhovuje a v neposlední řadě jaké jsou jejich platové podmínky a představy.

Na základě jejich odpovědí jsme sestavili profil typického startupisty a dále pak profily typických zástupců jednotlivých oborů. Podrobně je najdete zde:

IT - NEVÝVOJÁŘSKÉ PROFESE

IT - VÝVOJÁŘSKÉ PROFESE

KREATIVA

OBCHOD

MARKETING

ANALYTIKA

MANAGEMENT

ADMINISTRATIVA

PROFIL TYPICKÉHO STARTUPISTY

V tomto závěrečném díle jsme vytvořili přehled mezd v jednotlivých oborech, respektive přehled požadovaných platů a nejnižších akceptovatelných platů v jednotlivých pozicích a z toho plynoucích procentuálních hodnot, o kolik si kandidáti v těchto oborech nadsazují své požadavky.

Při bližším pohledu se tak například dozvíme, že senioři v IT oborech, stejně jako seniorní manažeři nadsazovali nejvíce ze všech, a to v průměru o bezmála pětinu. Ostatně jejich nejnižší akceptovatelná mzda byla ze všech oborů nejvyšší.

Naopak „nejméně” nadsazovali analytici a junioři v administrativě, a to zhruba o 14 procent. Zatímco tedy v průměru požadovali 32 874 korun, bývali by se spokojili i s 28 011 korunami.

V následující tabulce se můžete podívat, jak si v tomto ohledu vedly jednotlivé profese:

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kancelář, Průzkumy, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články