„Dělám to, co umím.” Za 39 hodin stvořil web pro dobrovolníky, nabídnout ho teď chce do zahraničí

„Dělám to, co umím.” Za 39 hodin stvořil web pro dobrovolníky, nabídnout ho teď chce do zahraničí

17. bře 2020 Zuzana Hübnerová 3 min

V sobotu 14. března viděl Lukáš Huňka v televizi reportáž o tom, jak skupinky dobrovolníků v Českých Budějovicích začaly místním seniorům nabízet zdarma nákupy a kurýrní služby. Napadlo ho, zda by celá věc nešla zdigitalizovat a nabídnout nejen dalším českým městům, ale celému světu. O 39 hodin později spustil plně funkční web Sousedskapomoc.cz, na kterém je nyní zaregistrováno na 1500 dobrovolníků z více než 200 míst po celé České republice.

Minulou sobotu ještě neexistovalo nic, dnes má web Sousedskapomoc.cz více než 1500 dobrovolníků, kteří nabízejí vše od kurýrních služeb po šití roušek. Za projektem stojí Lukáš Huňka, který v boji proti koronaviru využil to, co umí nejlíp. Tedy tvorbu online projektů. „Šít ani řídit neumím, tak dělám to, co umím,“ říká Huňka, který v běžném životě pracuje jako product owner.

Zájemci se mohou registrovat v několika kategoriích – kurýr, pečovatel, dispečer a nově také švadlena. Kurýr musí mít řidičský průkaz, auto či kolo. Lidem v karanténě či jiným ohroženým skupinám přiváží potraviny, léky či roušky. Dispečer sleduje dostupnost a pohyb kurýrů v dané oblasti. Podle toho jim přiřazuje objednávky a dohlíží na včasné doručení. Pečovatel vyhledává lidi, kteří potřebují s nákupem pomoci, vytváří s nimi nákupní seznamy. Ty následně zadává do systému pro dispečery a kurýry.

Dobrovolníci se mohou zapojit hned několika způsoby. Zdroj: Sousedskapomoc.cz


S ohledem na stávající situaci a nedostatek roušek v zemi přibyla na stránkách ještě nová kategorie, a to švadlena. „V první vlně šijí maminky, které jsou teď doma s dětmi, roušky zejména pro nemocnice, sociální zařízení a další potřebná místa. Ve druhé vlně pak plánujeme rozšířit nabídku roušek i pro běžné lidi,“ dodává Lukáš Huňka.

Pokud chce člověk pomáhat, stačí se na stránkách Sousedskapomoc.cz zaregistrovat. Zájemce zadá, v jaké lokalitě může pomoci. Zvolit si může také časovou dostupnost. Projekt tedy myslí i na ty, kteří by se zapojit chtěli, ale přes den musí pracovat.

Lukáš Huňka dbá i na to, aby samotné dobrovolníky nevystavili při pomoci riziku nakažení. Proto jednotlivé kroky konzultují s odborníky a pro všechny pomocníky připravují ve spolupráci s Googlem online školení.

Nyní tým kolem projektu pracuje na lokalizaci do dalších světových jazyků. Plánují totiž platformu co nejdřív nabídnout i ostatním zemím. Tak, aby se měli i dobrovolníci v zahraničí přes co koordinovat a vzájemná pomoc se zefektivnila.


Poznámka redakce: Novou službu zprostředkovávající sousedskou výpomoc zdarma během koronavirové krize spustil ve čtvrtek i startup Supersoused.cz. „Lidé, kteří jsou nejvíce ohroženi koronavirovou infekcí a zažádají si o pomoc přes www.supersoused.cz, budou propojeni s registrovanými dobrovolníky z jejich sousedství, a to v lokalitách, které v současné chvíli pokrýváme,” informovala StartupJobs Newsroom marketingová manažerka společnosti Žaneta Huňková.

Dobrovolníci budou nabízet svoji pomoc za 1 Kč, žadatel o pomoc však při „platbě” uplatní voucher na 1 Kč. Jak konkrétně bude nová služba fungovat, je popsáno pro žadatele zde a pro dobrovolníky zde.

PŘEČTĚTE SI: Vsadili na národ kutilů. „Nejvíc frčí instalatéři, spletli si nás i se seznamkou,“ vypráví Žaneta Huňková ze SuperSouseda

Zuzana Hübnerová

Vystudovala žurnalistiku a HR v Česku i ve Švédsku. Působila v Deníku či v České televizi. Nyní se věnuje nastavování interní komunikace ve firmách a píše o tom, co se děje ve startupech i ve vědě.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kancelář, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články