Inovativní i ekologické. Tatra banka jako první na Slovensku zavádí NFC vizitky zaměstnanců
Jít s dobou může být ekologické, praktické i bezpečné. I s takovou drobností, jakou je obyčejná vizitka. (Foto: Tatra banka/Attachtap)

Inovativní i ekologické. Tatra banka jako první na Slovensku zavádí NFC vizitky zaměstnanců

16. čvn 2023 Ondřej Černý 3 min

Tatra banka začala jako první bankovní instituce na Slovensku používat digitální NFC vizitky. Firemní klienti a klienti privátního bankovnictví patří k první skupině zákazníků finanční instituce, která dostává kontakty od vztahových a produktových manažerů banky v digitální NFC podobě.

Jde o výraznou změnu, protože dosud lidé z banky klientům a zákazníkům předávali své kontakty na klasické papírové vizitce. Nové trendy a postupující digitalizace ale přináší inovace i do této vcelku tradiční oblasti. Tatra banka při změně sáhla po řešení od Attachtap patřící do slovenské vývojářské skupiny PET&Son Group.

Klienti ani zaměstnanci tak u sebe už nebudou muset nosit papírové vizitky s kontakty a řešit, kde je mít, aby je neztratili. NFC řešení má kromě inovačního posunu a praktické stránky ještě další rozměr. Je ekologičtější. Zaměstnanci Tatra banky obdrží NFC vizitku vyrobenou z recyklovaného plastu, který byl vyloven z oceánu.

Inovace jsou součástí naší DNA. Snažíme se přinášet smysluplná řešení, která přispívají k většímu komfortu klientů a v neposlední řadě také zaměstnanců. Proto mám radost, že kolegové předávají klientům virtuální vizitky jako první v rámci slovenského bankovního sektoru,“ konstatovala Zuzana Koštialová, členka představenstva Tatra banky zodpovědná za oblast firemních klientů a klientelu privátního bankovnictví.

Attachtap poskytuje také virtuální vizitky designované na míru. NFC čip je samozřejmostí. (Foto: Attachtap) 

Prakticky a jednoduše

K uložení kontaktních údajů do mobilu stačí pouze přiložit NFC vizitku. Načíst ji dokáže každé zařízení, které má NFC funkci zapnutou. V takovém případě se celý profil pracovníka banky i s fotografií a nejdůležitějšími kontaktními údaji uloží téměř okamžitě. Zaměstnanci banky zase mohou své profily snadno upravovat v mobilní aplikaci, která správu vizitek zabezpečuje.

Díky zabudovanému NFC čipu, jež umožňuje sdílení kontaktů jedním kliknutím na vizitku, mohou uživatelé klepnutím na ni získat URL digitální vizitky a uložit kontaktní údaje nebo obchodní informace (IČO, DIČ, IBAN). Nepotřebují k tomu ani instalaci aplikace nebo Attachtap tag.

Jít s dobou může být ekologické, praktické i bezpečné. I s takovou drobností, jakou je obyčejná vizitka. (Foto: Tatra banka)

Právě jednoduchost, praktičnost a bezpečnost je tím, co na novince oceňuje Martin Štiblický, vedoucí podpory prodeje firemního obchodu Tatra banky. „NFC vizitky považuji v současnosti za velmi praktickou inovaci. Sdílení kontaktů od Attachtap navíc poskytuje bezpečné a technologicky zajímavé řešení, které mohou kolegové nově využívat při kontaktu s klienty,“ dodal Štiblický.

Zakladatel a ředitel společnosti Attachtap Sondre Reinertsen z vlastní zkušenosti doplnil ještě jeden faktor, který s sebou NFC vizitky přinášejí. Je jím wow efekt. „Kdybych měl vyzdvihnout jen jednu věc, byl by jí dojem, který Attachtap vytváří a zanechává u každého člověka, kterému svou vizitku předávám,“ uzavřel Reinertsen.

Kromě Tatra banky ke klientům společnosti, jež poskytuje také virtuální vizitky designované na míru nebo QR funkcionalitu, jejíž pomocí mohou zákazníci pro své klienty vytvořit pomocí virtuálního zoomu atraktivnější a intuitivnější pozadí a usnadnit jim sdílení pouhým naskenováním QR kódu, patří například Adastra, Slovenská spořitelna nebo slovenský Úřad průmyslového vlastnictví.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Technologie, Aplikace
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články