Globální investor poslal Kiwi.com 2,5 miliardy. Prostředky využije na další růst i zvýšení podílu na trhu

Globální investor poslal Kiwi.com 2,5 miliardy. Prostředky využije na další růst i zvýšení podílu na trhu

22. čvn 2022 Redakce 1 min

Kapitál 100 milionů eur (cca 2,5 miliardy korun) podle informací od Kiwi.com přichází od předního globálního institucionálního investora. „Tento krok teď víc než kdy jindy odráží důvěru v oživení letecké dopravy i naše postavení na trhu," řekl finanční ředitel Iain Wetherall.

Kiwi odhaduje, že by mohlo letos dosáhnout na tržby před světovou pandémií, což činilo kolem 32 miliard korun. A to díky získání většího podílu na trhu.

Rok 2020 byl nicméně pro firmu kritický. Ztráta tehdy dosahovala na miliardu korun. Tu však vyhledávač letenek a dalších služeb dokázal snížit na zhruba 300 milionů a tržby mají opět vzestupnou tendenci.

„Pandemie byla pro cestovatele náročným obdobím. Mnohé aerolinky nesplnily své závazky vůči nim a ti to pak oprávněně vnímali jako zradu. My chceme zákazníky podporovat během celé cesty, nabízet jim unikátní letecké trasy a šetřit peníze. Tato investice nám umožní rychle zrealizovat naše další plány a poskytovat zákazníkům špičkovou službu i v případě, že aerolinky své sliby nesplní,” okomentoval novou investici Oliver Dlouhý, spoluzakladatel a ředitel společnosti Kiwi.com.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Aplikace
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články