Zoo a kolotoče doplní nákupní centrum. Demo české hry Mall Craze je venku
Přemýšleli jste někdy, jaké by to bylo řídit vlastní obchodní centrum? (Foto: Milan Timčenko)

Zoo a kolotoče doplní nákupní centrum. Demo české hry Mall Craze je venku

22. led 2023 Natálie Vopařilová 3 min

Po ZOO či zábavném parku si již brzy budou příznivci budovatelských strategií moci zahrát také na velkého šéfa nákupního centra! V nově vznikající české hře Mall Craze bude zcela na hráči, jaké obchody otevře, jak budou vypadat, co budou prodávat a jakou prodejní strategii zvolí. Ačkoliv si na celý titul ještě několik měsíců počkáme, demo verzi si můžete vyzkoušet už nyní zdarma.

Autorem hry je Milan Timčenko z Opavy. „Na hře jsem začal pracovat v roce 2019. Byl jsem doma po operaci, měl jsem spoustu volného času, který jsem chtěl utopit v nějaké budovatelské strategii z prostředí obchodního centra. Žádný titul odpovídající mé představě jsem ovšem nenašel, proto jsem se rozhodl, že si ho sám vytvořím,” prozradil vývojář v rozhovoru pro herní magazín Vortex.  

Vzápětí dodal, že s vývojem her neměl do toho okamžiku žádnou zkušenost. „Napadlo mě, že by o hru tohoto typu mohl být zájem i mezi veřejností a připravil jsem proto projekt na Kickstarter, abych zjistil, zda tomu tak je a získal finanční prostředky, které by mi umožnily věnovat vývoji maximum svého času."

Autor v crowdfundingové kampani pořádané na jaře roku 2020 požadoval 7 tisíc dolarů. Nakonec projekt získal od 230 přispěvatelů 12 tisíc dolarů, což je v přepočtu přes čtvrt milionu korun. Přispívající byli odměněni digitálními položkami.

(Foto: Milan Timčenko)

Poctivý tycoon

Demo verze nově vznikající budovatelské strategie v polygonové 3D grafice v angličtině je nyní ke stažení na platformě Steam pro operační systém Windows zdarma.

K dispozici jsou čtyři typy obchodů s různým zbožím a na třicet dekorací. Kreativní můžete být na třech podlažích. Všechny předměty jsou barevně přizpůsobitelné, některé nabízí i různé vzhledy. V této ranné fázi zatím není možné obchodní centrum manažerovat.

Demo běží na Unreal Engine 5, který disponuje nejnovějšími technologiemi. Díky tomu lze například docílit toho, aby bylo ve vašem obchodním centru souběžně na stovky zákazníků, aniž by se to projevilo snížením snímkové frekvence.

V plné verzi má hra nabídnout nad deset druhů obchodů, několik druhů služeb, fitness centrum, kino a stovky rozmanitých produktů. Hrát ji bude možné ve třech módech. V lineárním módu se hráči odemknou nové možnosti až v závislosti na jeho dosavadním úspěchu. V módu kampaně pro něj budou připraveny různé scénáře. Chybět nebude ani sandbox mód, ve kterém bude mít hráč možnost uplatňovat svou kreativitu bez limitace.

Finální verze má být, kromě angličtiny, dostupná také v češtině, němčině, španělštině a polštině.

V předběžném přístupu má hra vyjít 19. září tohoto roku na platformě Steam pro operační systém Windows. Zpřístupnění hry na jiné platformy a zařízení zatím není v plánu. Cenovka se má pohybovat mezi 500 až 1000 Kč, s přislíbením aktualizací zdarma, tedy bez dalšího placeného stahovatelného obsahu. Vydání plné hry se všemi mechanikami a obsahem je očekáváno do dvou let od vydání předběžné verze.

PŘEČTĚTE SI: Odstartujte nový rok efektivně. Tohle je TOP 5 aplikací pro práci, které možná neznáte

Natálie Vopařilová

Ačkoliv se věnuje zejména audiovizuální tvorbě, k psaní měla vždycky blízko. Zajímají ji zejména témata týkající se virtuálního světa a designu. Ráda cestuje, hraje hry a poslouchá hudbu.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Gaming
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články