Odstartujte nový rok efektivně. Tohle je TOP 5 aplikací pro práci, které možná neznáte
Podívejte se na TOP 5 aplikací, které vám usnadní práci v roce 2023. foto: Unsplash

Odstartujte nový rok efektivně. Tohle je TOP 5 aplikací pro práci, které možná neznáte

8. led 2023 Natálie Vopařilová 4 min

Vstupte do nového roku s aplikacemi, které mohou pomoci vám a vaší firmě růst. V našem seznamu jsou zahrnuta nejen virtuální pracovní prostředí, ale i nástroje, které pracují s trendy moderní doby: gamifikací, automatizací a umělou inteligencí. Podívejte se na TOP 5 aplikací, které vám usnadní práci v roce 2023.

Notion

Notion je komplexní nástroj pro organizaci práce. Aplikace je vhodná pro vytváření úkolů, poznámek, textů, databází a pro sdílení materiálů. V pracovním prostředí se pracuje na stránkách, na které lze vzájemně odkazovat. Na těch uživatel vytváří bloky, které může aranžovat, jak potřebuje. Databáze lze zobrazovat v několika různých módech a filtrovat je, pohodlně tak vytvoříte například seznam faktur, nebo například plánovač obsahu na sociální sítě.

Předností systému je také bohatá integrace s dalšími aplikacemi, mezi kterými je například Slack, Asana, Trello, DropBox, Google Drive, One Drive, GitHub, GitLab a další. Notion je k dispozici v prohlížeči, nebo jako aplikace pro počítače Mac a Windows a chytré telefony s operačním systémem iOS a Android. Notion je intuitivní a flexibilní nástroj, který má co nabídnout jednotlivcům či malým a středním týmům. Základní plán pro jednotlivce je zdarma, plán pro malé týmy je za 8 dolarů, tedy zhruba 180 Kč za měsíc. Plán pro střední týmy je za 15 dolarů, přibližně 340 Kč.

Prostředí aplikace Notion je přehledné a flexibilní. (Foto: Unsplash)

Habitica

Habitica je hra určená pro správu úkolů. Jedná se o takzvanou gamifikaci, což je technika pro zvýšení efektivity, která využívá herní prvky v mimoherním prostředí, aby vytvořila všední úkoly zábavnější, a motivovala tak uživatele k jejich naplnění. Gamifikaci lze využít v osobním životě, pracovním prostředí, marketingu či vzdělávání. V aplikaci Habitica si hráč vytvoří svojí postavu a sám si stanovuje jednorázové či opakující se úkoly, za jejichž plnění je odměňován zkušenostmi a stříbrem či zlatem a způsobení poškození nepříteli. Za neplnění úkolů může postava ztrácet zdraví. Získané stříbro a zlato lze směnit za neherní odměny, které si hráč sám stanoví, nebo za předměty, které mu urychlí postup ve hře. Hra je k dispozici zdarma, dostupná je v prohlížeči a formou aplikace na zařízení iOS a Android.

PŘEČTĚTE SI: Kdo si hraje, nezlobí. Gamifikace dokáže zvýšit efektivitu práce, prodeje i vzdělávání

IFTTT

IFTTT, od slov If This Then That (pokud tohle, pak tamto), je aplikace, která automatizuje procesy napříč různými aplikacemi a zařízeními bez nutnosti znalosti kódování. V praxi uživatel definuje podmínku, na základě které nastane zadaná akce. Možnosti automatizace jsou takřka neomezené. Pomocí aplikace můžete například automaticky nahrávat obsah na různé sociální sítě a současně ho zálohovat na vámi používané úložiště. Byli jste pozváni na online schůzku? Nástroj IFTTT vám ji rovnou zapíše do vašeho oblíbeného digitálního kalendáře. Chcete, aby vám váš chytrý kávovar připravil kávu se svítáním? I to dokážete nastavit prostřednictvím IFTTT. Aplikace je k dispozici ke stažení zdarma pro mobilní telefony iOS a Android. V nabídce jsou také dva placené plány: Pro za 59 Kč měsíčně nabídne navíc možnost nastavení až 20 procesů a možnost tvorby multi-action procesů, s plánem Pro+ za 120 Kč měsíčně se knihovna vašich procesů stává neomezenou.

Miro

Miro je virtuální tabule, pomocí které mohou uživatelé vizuální formou snadno vytvářet myšlenkové mapy. K dispozici je několik nástrojů, pomocí kterých může uživatel, spolu s dalšími a v reálném čase, vytvářet popisky, lístky, textové bubliny a komentáře. Samozřejmostí je také propojení s dalšími populárními aplikacemi pro práci. Miro lze používat v prohlížeči, nebo jako aplikaci pro počítače Mac a Windows a mobily s operačním systémem iOS a Android. K dispozici je zdarma, neplacený plán nabízí práci pro neomezený počet členů v jednom pracovním prostoru až na třech tabulích, placené plány pak poskytnou ještě více prostoru a nadstandardní funkce, které udělají práci na projektu ještě o něco pohodlnější. Mezi takovými funkcemi je například videochat, možnost obnovy smazaného obsahu, časovač, funkce hlasování a další.

Vzájemná integrita nových nástrojů s roky populárními aplikacemi pro práci zaručuje pohodlný work-flow. (Foto: Unsplash)

Copy.ai

Nástroj Copy.ai využívá umělou inteligenci ke generaci textů. Princip je jednoduchý - uživatel si vybere jednu z desítek šablon pro různé druhy textů, na základě které si umělá inteligence definuje délku textu, jeho styl a zúží si slovník. V šabloně pak zadavatel vyplní, co má text obsahovat, upřesní svou představu o požadovaném výsledku a vybere si, jakou emocí má být text zabarven. Umělá inteligence prostřednictvím dat načerpaných na internetu vytvoří unikátní text, který je připraven k následné editaci a publikaci. Nutno zdůraznit, že software je prezentován jako nástroj, který má pomoci autorům textů uvést tvůrčí proces do pohybu, ne ho suplovat. Copy.ai nabízí bezplatný plán, který je ovšem limitován na angličtinu a pouhých 2000 znaků měsíčně, a je tak určen spíše pro seznámení se s funkcemi nástroje. Nelimitované množství znaků a dostupnost více jak 25 jazyků, včetně češtiny a slovenštiny, je k dispozici v plánu Pro, který stojí 49 dolarů měsíčně, v přepočtu tedy asi 1110 korun.

PŘEČTĚTE SI: Neozývá se klient? A co když pracuje jinde? Pipebooster ho najde. Stačí nám jméno a firma, říká CEO Vodička

Natálie Vopařilová

Ačkoliv se věnuje zejména audiovizuální tvorbě, k psaní měla vždycky blízko. Zajímají ji zejména témata týkající se virtuálního světa a designu. Ráda cestuje, hraje hry a poslouchá hudbu.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Aplikace, Kancelář
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články