Zásadní otázky života a byznysu: Odpovídá Miton Venture Partner Špinar

Zásadní otázky života a byznysu: Odpovídá Miton Venture Partner Špinar

7. úno 2023 Jakub Zahurský 2 min

Dalším hostem naší série rozhovorů se startupovými osobnostmi byl David Špinar, Venture Partner investiční společnosti Miton. David má za sebou založení nejznámější digitální agentury v Česku, vedení Performance Googlu a patří mezi největší tuzemské experty na online marketing. Když zrovna nepracuje, věnuje se lukostřelbě a své rodinné farmě s tuctem shirských koní. Jak odpovídal celoživotní leader na naše zásadní otázky života a byznysu?

Kdybyste mohl zvrátit nějaké své rozhodnutí z končícího roku, co by to bylo?

Nenapadá mě žádné rozhodnutí, kterého bych tak litoval, že bych ho chtěl takto zvrátit. Spíše se zabývám rozhodnutími, které jsou přede mnou a teprve mě čekají.

Jak zjišťujete, jestli jste dobrý leader? Ptáte se svých lidí?

Aktivně se na to neptám, ale snažím se být pozorný k jakékoliv zpětné vazbě. Zároveň se snažím sledovat, jaký dopad měly moje rozhodnutí a komunikace. Nemám problém korigovat své názory, pokud se ukážou být nepravdivé nebo nefunkční.

Vzpomenete si na moment, kdy vás něco rozčílilo tak, že jste praštil do stolu?

Umím se rozčílit, ale do stolu asi nebouchám. Spolehlivě mě dokáže rozčílit, když mám pocit, že se po osobním jednání rozcházíme s jasnou dohodou, která však druhý den jaksi neplatí a místo ní přijde dlouhý e-mail, že si ta druhá strana ještě něco uvědomila, něco přehodnotila a navrhuje něco jiného, než na čem jsme se dohodli.

Jak se díváte na fenomén “quiet quitting”, měli by podle vás lidé pracovat nad rámec svých stanovených povinností, nebo jen striktně plnit to, za co jsou placeni?

Mám rád kolem sebe motivované, chytré, proaktivní a konstruktivní lidi, kteří sami hledají řešení, a nikoliv problémy. A to samozřejmě nad rámec definovaných „šuplíčků“. Právě za to jsou dle mého placeni, a to od nich očekávám.

Jaké osobnosti (historické i současné), byste se zeptal na radu ohledně vašeho byznysu, kdyby to šlo?

Rád se potkávám s chytřejšími a zkušenějšími lidmi a rád z nich tahám moudra, a to samozřejmě i ohledně našeho byznysu. Mám to štěstí, že je jich kolem mě spousta, takže mě ani tak nějak moc nenapadá někdo „odjinud“, koho bych potřeboval takto vyzpovídat.

Chci vědět o dalších dílech!
Váš e-mail

Na co byste se chtěl zeptat Elona Muska?

Asi na nic. Nemám rád excentrické miliardáře se spasitelským komplexem.

První 3 věci, které byste změnil, kdybyste měl neomezenou moc a chtěl Česko udělat lepší?

Přičaroval bych Česku moře, opravdové hory a ropná ložiska. :-)

V příštích dílech naší série se můžete těšit na startupové osobnosti jako Lubo Smid z STRV, Filip Mikschik ze StartupJobs, Matěj Žák z Trezoru nebo Daniel Hejl z Productboardu!

Jakub Zahurský

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Osobnosti
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články