Objednávky podle operačního systému. Uživatel Androidu rád pivo, s iOS spíš na kávu a koktejl, tvrdí Qerko
Lukáš Kovač, zakladatel a CEO společnosti Qerko. Foto: Qerko 

Objednávky podle operačního systému. Uživatel Androidu rád pivo, s iOS spíš na kávu a koktejl, tvrdí Qerko

25. čvc 2022 Anna Jurečková 1 min

Chování uživatelů Androidu a iOS v restauracích se liší v placení i konzumaci, vyplývá z dat startupu Qerko na vzorku 250 tisíc uživatelů. V používání platební aplikace lidé s iPhony a dalšími zařízeními značky Apple o 20 procent převažují.

Řekni mi, jaký operační systém máš, a já ti řeknu, co si objednáváš v restauraci. Takto bychom mohli parafrázovat známý citát na základě průzkumu českého startupu Qerko. Vyplývá z něj totiž, že objednávky uživatelů Androidu a iOS se výrazně liší.

Zatímco lidé s operačním systémem Android vypijí oproti majitelům zařízení značky Apple o čtvrtinu více piva, druzí jmenovaní zase platí více za kávu či o dvě třetiny více za koktejly. Vedou ale také v konzumaci dezertů, limonád a salátů. Celkově v platbě přes QR kód společnosti Qerko uživatelé iOS o 20 procent převažují.

PŘEČTĚTE SI: Nová investice a spolupráce s Mattoni. Qerko roste a platební aplikaci letos vyveze do zahraničí

Data zároveň poukazují na rozdílné platební chování. Zákazníci s iOS z 90 procent volí platbu přes Apple Pay. Ti s Androidem se dělí na dvě poloviny – jedna hradí útratu pomocí platební karty, druhá využívá službu Google Pay, kterou Qerko loni do své aplikace integrovalo.

„Od října loňského roku jsme svědky toho, že počet uživatelů, kteří při platbě prostřednictvím Qerka využívají Google Pay, postupně narůstá. V současné době se jejich počet ustálil, z čehož soudíme, že platba kartou je mezi našimi uživateli stále populární a my nepředpokládáme, že by se tento trend v budoucnu měnil,“ říká zakladatel a CEO společnosti Lukáš Kovač.

PŘEČTĚTE SI: Kromě integrace Google Pay se Qerko může pochlubit i nedávným rozšířením svých služeb v podobě rezervačního systému

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Aplikace
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články