Akcelerátor Start it @ČSOB vybral devět nových startupů
Jedním z vybraných projektů je Mapheim, který nabízí nástroj pro tvorbu interaktivních map a dokáže vizualizovat cokoliv - od vlastních cestovatelských zážitků až po komplexní mapy. (Repro Mapheim)

Akcelerátor Start it @ČSOB vybral devět nových startupů

29. lis 2023 Ondřej Černý 2 min

Akcelerační program Start it @ČSOB skupiny vybral devět nových účastníků. Do dvanácté vlny akcelerace porotci navrhli projekty z oblasti mikroinvestic do nemovitostí, e-sportu nebo slow fashion módy nebo projekt zaměřený na prevenci šikany a špatných vztahů ve škole.

Vybírali jsme takové firmy, které přinášejí lepší řešení pro zákazníky i v nečekaných oblastech, a vedle toho hledají způsob, jak udržitelně a ziskově fungovat. Tentokrát jsme měli 78 přihlášených startupů. Jejich kvalita se neustále zlepšuje a my se těšíme na novou spolupráci,“ říká Zuzana Paulovics, lídryně Start it @ČSOB.

Vybrané začínající projekty mohou po dobu pěti měsíců využívat individuální podporu a mentoring šitý přímo na míru. V hodnotící porotě zasedli vedle Zuzany Paulovics také její kolegyně z akcelerátoru Markéta Uhrová a David Hons za oblast inovací ČSOB, ředitel pobočky korporátního financování ČSOB Leasing David Barták a Matěj Luhový z investiční společnosti Presto Ventures.

Účastníky aktuální vlny projektu jsou:

Investbay - nabízí možnost mikroinvestic do atraktivních nemovitostí

Lawrence AI - chytrý kurátor právních zdrojů využívající umělou inteligenci

Yedem - nabízí chytré nástroje pro efektivnější dojíždění do práce a parkování

Melbe - aplikace pro lepší zdraví a well-being

YoungLink - aplikace zaměřená na prevenci šikany a špatných vztahů ve škole

Epower - platforma pro testování hráčů v e-sportu

Mapheim - nástroj pro tvorbu interaktivních map

IQ stat - zařízení, které ovládá spotřebiče na základě aktuální spotové ceny elektřiny a šetří náklady

Fashiontéka - online půjčovna slow fashion módy

Fashiontéka se zaměřuje na půjčování kvalitní, lokální a udržitelné módy na jednom místě. Ve své nabídce má modely od vybraných českých a slovenských návrhářů i udržitelných značek ze zahraniční. (Foto: Fashiontéka)

Od svého vzniku v roce 2018 program Start it @ČSOB pomohl už více než 80
startupům, které byly vybrány z více než 600 přihlášených projektů. Program je určen pro začínající a inovativní firmy, které hledají způsob, jak rozjet udržitelně a ziskově svůj byznys. K úspěšným účastníkům akcelerace patří například platforma Green0meter, která pomáhá firmám s měřením uhlíkové stopy a se snižováním dopadu na životní prostředí. Green0meter prošel akcelerací v rámci Start it @ČSOB a nyní je klíčovým produktem společného podniku zakladatelů tohoto startupu a KBC Bank. Nově funguje i jako digitální rozcestník pod názvem Green0meter Marketplace.

PŘEČTĚTE SI: Green0meter pomůže firemním klientům ČSOB hlídat jejich uhlíkovou stopu

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Aplikace
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články