Průzkum: Startupem snů je pro uchazeče Kiwi. A nejžádanějším benefitem home office

Průzkum: Startupem snů je pro uchazeče Kiwi. A nejžádanějším benefitem home office

10. pro 2019 Václav Lang 2 min

„Je nějaký český startup, práce pro nějž by byla váš splněný sen?” Tak zněla tentokrát otázka v našem průzkumu mezi uživateli StartupJobs. Společnosti si mezi sebou rozdělily celkem 140 hlasů, přičemž nejvíce z nich získalo brněnské Kiwi. Co se týče vysněného benefitu, králem je práce z domova.

Bezkonkurenčním vítězem se stalo Kiwi, které v otevřené otázce zmínilo 23 lidí. Populární vyhledávač letenek před sedmi lety založil v Brně Oliver Dlouhý a dnes je jedním z mála tuzemských adeptů na jednorožce. V polovině letošního roku většinu v něm koupili Američané General Atlantic a ambicí je posunout se v jakéhosi superdopravce.

Na druhém místě mezi vysněnými zaměstnavateli se společně umístili Productboard a STRV, pro které shodně hlasovalo 12 lidí. Productboard, který nabízí produktovým manažerům nástroj pro řízení vývoje produktů, získal loni investici 180 milionů korun od skupiny investorů v čele s venture kapitálovým fondem Kleiner Perkins, což je velký renomovaný fond ze Silicon Valley.

STRV je česká technologická firma zabývající se vývojem mobilních aplikací pro iOS a Android a webových a backendových řešení pro americké startupy. Za loňský rok si připsali tržby 16,1 milionů dolarů.

Bramborová medaile v tomto souboji připadla Twistu (9 zájemců), následuje Prusa Research (8), po sedmi lidech se vyslovilo pro Livesport a Rohlik, po šesti pro Etneteru, GoodAI, Liftago a Windy, pět lidí by si přálo pracovat pro GoOut či Mews.

Nejvíce táhne Home office

Respondentů jsme se také dotazovali, jaký je jejich nejoblíbenější benefit, přičemž na prvním místě se umístil home office. Ostatně v našem velkém listopadovém průzkumu, z něhož vyplynul profil běžného startupisty, uvedlo 44 procent z 1082 respondentů, že jim vyhovuje práce z domova.

Mezi benefity dále bodují příspěvky na sport, dovolená navíc, vzdělávání, flexibilita, stravenky, sick days a služební auto či notebook.

Ptali jsme se také, jak velký vliv na jejich rozhodování o budoucí práci má uvedení odměny v pracovní nabídce. Skoro pětina uvedla, že na inzeráty, které neobsahují tuto informaci, se nehlásí. 15 procentům je to jedno a pro 66,6 procenta je sice tato informace důležitá, nikoli však nezbytná.

V jiné otázce se ukázalo, že na škále od 1 do 6 má největší důležitost v pracovních inzerátech položka náplň práce, dále požadavky na kandidáta a co firma nabízí.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kancelář, Průzkumy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články