Praha na veletrhu chytrých měst prezentovala startupy

2. pro 2022 Ivan Horák 1 min

Zástupci Prahy se účastnili světového veletrhu Smart City Expo World Congress v Barceloně. Mezi inovacemi přilákala pozornost návštěvníků především prezentace platformy Golemio, která analyzuje městská data pro další využití.

Pražský stánek, inspirovaný industriální historií české metropole, byl pojat jako platforma pro prezentaci inovativních projektů v oblasti smart city, které vznikly na území hlavního města. Praha kvůli své účasti na veletrhu také spolupracovala s agenturou CzechTrade a městskou společností Operátor ICT.

Představily se projekty z oblasti analýzy kvality ovzduší, městských hydroponických systémů, chytrých technologií pro rychlé opravy rozbité vozovky nebo inteligentní systémy osvětlení. Společně se zástupci firem se v Barceloně prezentovalo i Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT, jejichž projekt S.A.W.E.R získal na loňském Expu v Dubaji hlavní cenu.

PŘEČTĚTE SI: Česko je z bývalých zemí sovětského bloku v zavádění chytrých měst nejlepší, říká šéf Urbido. I malá obec může být Smart

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články