Ve virtuální realitě vrací pacienty k normálnímu životu, teď Češi uspěli na VR awards
V globálních VR Awards uspěla česká firma. Ve virtuální realitě vrací pacienty k normálnímu životu. foto: VR Medical

Ve virtuální realitě vrací pacienty k normálnímu životu, teď Češi uspěli na VR awards

2. pro 2022 Redakce 1 min


Plzeňská firma VR Medical se dostala do výběru těch nejlepších produktů ve virtuální realitě v oblasti zdravotnictví v roce 2022.

Neotřelý a vizionářský systém zdravotních rehabilitačních aplikací zaměřených na širokou paletu diagnóz se probojoval do finále prestižního celosvětového ocenění VR Awards, které se ve čtvrtek 1. prosince 2022 udělovalo v nizozemském Rotterdamu.

„Už to, že nás uznávaná organizace, jako je AIXR, zařadila mezi finalisty, tedy do jedné skupiny s těmi nejlepšími zdravotnickými aplikacemi ve virtuální realitě na světě, je velká pocta. Je velkou inspirací vidět, co všechno je ve virtuální realitě ještě možné. Nabíjí nás to motivací dál na VR Medical pracovat a posouvat jej tak, abychom dále pomáhali lidem při návratu do běžného života,” hodnotí zakladatel společnosti Konstantin Novikov.

Plzeňská společnost zabodovala se svým unikátním systémem více než 40 různorodých aplikací, které pomáhají jak pacientům, tak odbornému zdravotnickému personálu při náročném procesu rehabilitace. Systém je u zdravotníků oblíbený, protože jim poskytuje okamžité informace o pokroku pacienta a umožňuje okamžité přizpůsobení rehabilitačního programu jeho výsledkům.

Jako podpůrná rehabilitační metoda úspěšně slouží u traumatologických a ortopedických pacientů, významným způsobem pomáhá při neurologických poruchách nebo pacientům s poruchou hybnosti po cévní mozkové příhodě.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články