Nespalte se (u teambuildingu) a zpestřete si léto s novým webem SJ News

Nespalte se (u teambuildingu) a zpestřete si léto s novým webem SJ News

2. čvc 2022 Václav Lang 2 min

Před pár týdny se ve švýcarském Curychu odehrála menší firemní tragédie - přes dvacet zaměstnanců skončilo v péči lékařů poté, co se v rámci teambuildingu procházeli po rozžhavených uhlících. My jsme pro vás přichystali návod, jak utužit kolektiv, aniž byste se u toho spálili. Ale nejen to, k letnímu počtení poslouží i další obsah našeho zbrusu nového zpravodajského webu SJ News.

Pětadvacet zaměstnanců švýcarské reklamní společnosti doplatilo na dávný náboženský rituál, jenž se v novodobých časech proměnil v jakési zpestření večírků, ty firemní nevyjímaje. I v tomto případě měla zkouška pevnosti vůle a kůže dopomoci k tmelení kolektivu. Dá se říct, že potenciální ledy skutečně při tomto žhavém pokusu roztály, zejména když na místo přispěchala desítka sanitek a třináct kolegů bylo následně i krátce hospitalizováno.

Jak trefně podotkl deník New York Times, chůze po žhavých uhlících evokuje v lidech představu, že je k jejímu vykonání zapotřebí zvláštního vnitřního nastavení, a proto si původní duchovní tradici přebral svět byznysu jakožto disciplínu v self-improvementu. Jenže odborníci namítají, že žádná speciální duchovní výbava k něčemu takovému potřeba není. „Není to ve vaší mysli, zvládne to kdokoli. A nemyslím si, že sebevědomí, které vám to dá, vydrží nutně tak dlouho,” citoval deník fyzika a rekordmana v této disciplíně Davida Willeyho z pittsburské univerzity.

Je pravda, že utužování firemního kolektivu nabírá v dnešní době mnohdy kuriózních až šílených podob. Přitom ne každému aktivity typu chození po hořícím dřevě vyhovují - vzpomínám si na jednu známou pracující v českém startupu, kterou až děsily představy picích soutěží nebo her na pravdu, které bývaly neodmyslitelnou součástí jejich teambuildingů. Podobné aktivity je totiž potřeba organizovat citlivě a s ohledem na každého jednoho účastníka; jak k tomu přistupují různé české startupy, se dočtete v článku od naší redaktorky Anny Jurečkové. Ostatně i v našich dřívějších textech opakují foundeři, manažeři i investoři stále tu samou mantru: Úspěšnou firmu tvoří správně nastavení zaměstnanci, nikoli stolní fotbálek v kanceláři, pokud kolem něj obíhají nesprávní jedinci.

Když už mluvíme o úspěšných firmách a večírcích, neměli bychom opomenout, že pracovní portál StartupJobs právě v těchto dnech oslavil desáté narozeniny, což je ve světě startupů úctyhodný věk. K těmto narozeninám si mimo jiné nadělil jeden obzvlášť povedený dárek, a tím je náš nový zpravodajský web o startupech SJ News. Vyklubal se z původního firemního Newsroomu, v rámci kterého jsme více než tři roky přinášeli informace ze světa malých technologických firem a pracovního trhu. Nyní však nastal čas se posunout dál a doprovodit tento projekt do dospělého věku, v němž bude plnohodnotným a nezávislým zpravodajským médiem, které se zvládne poměřit i se svými staršími kolegy.

Pro vás, naše čtenáře, to zejména znamená ještě bohatší příliv článků ze světa startupů, jež vás nejen připraví na to, jak ve zdraví přežít teambuilding, ale také inspirují spoustou příběhů zajímavých lidí a úspěšných projektů. Věříme, že vám mnohé z nich zpestří zasloužený letní odpočinek.

Spoustu kvalitního čtení (nejen o prázdninách) Vám přeje redakce SJ News.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kauzy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články