Máte padáka? Sedm tipů, jak si po propuštění najít novou a správnou práci
Foto: Pixabay

Máte padáka? Sedm tipů, jak si po propuštění najít novou a správnou práci

4. úno 2023 Ondřej Černý 7 min

Špatných zpráv z ekonomiky se na nás v poslední době valí víc než dost. Inflace stále požírá značnou část naší kupní síly a budeme rádi, pokud za rok 2023 klesne pod deset procent. Podmínky v českém zpracovatelském průmyslu se v lednu opět zhoršily, což znamená, že výhled do následujících měsíců není úplně růžový. A světové technologické firmy pro letošní rok zeštíhlují natolik, že i v sektoru považovaném téměř jako pracovní jistota, se na trhu objevuje neobvykle vysoký počet zájemců o práci.

Lišit se letos má také přístup firem k náboru. Dle predikcí mají spíše než zaměstnance na plný úvazek najímat lidi na konkrétní projekty. Měnit se také bude struktura těch, kteří budou do firem přicházet. Generace babyboomers a X budou ve stále větší míře nahrazovat zástupci generace mileniálů a především generace Z.

Právě poslední dvě zmíněné generační skupiny v posledních letech pracovní trh výrazně proměnily. Zaměstnavatelé se jejich požadavkům musí přizpůsobovat, protože bez lidí byznys prostě neudělají. Zároveň řada zástupců generace Z, lidí narozených v letech 1995 až 2010, pracovních zkušeností moc nemá a při v posledních týdnech oznamovaných plánech propouštění v technologických firmách patří často mezi ty, s nimiž se firmy loučí nejdříve.

Situaci jim může usnadnit pohled na StartupJobs.cz nebo Nelisa, kde jsou k nalezení tisíce pracovních nabídek. Nejen v rámci České republiky, ale i v zahraničí. Ještě předtím může pomoci několik tipů, které novou a ideálně vysněnou práci mohou přiblížit.

1. Zachovejte klid

Jakýkoli rozchod je psychicky náročný. Ať už jde o vztah partnerský nebo pracovní. Jde o náraz, který s člověkem pořádně zamává a postupně vyplaví celou řadu emocí. Díky tomu se tak dá zbavit spousty negativní energie. Po každém pádu navíc dle zákonů statistiky přichází cesta vzhůru. Proto je dobré se po prvotním nárazu uklidnit, udělat si čas pro svou mysl i tělo a uvědomit si, co je pro člověka dobré a na čem by měl do budoucna stavět.

Pomoc lze nejčastěji najít u přátel. Ať už v podobě psychologické podpory, kdy se jim dá vypovídat, nebo při porozhlížení se po novém místě. Komu jinému než těm, které si dobrovolně vyberete jako své přátelé, můžete věřit, že to s vámi myslí dobře?

Nezapomeňte ale ani na svou pracovní síť. Dát vědět na LinkedIn, že právě vaše skvělé schopnosti jsou momentálně k mání, může být tím, co vás katapultuje na místo, o kterém se vám třeba ani nesnilo. Být aktivní rozhodně není na škodu.

2. Nerezignujte

Člověka občas po propuštění přepadnou chmurné myšlenky. Pochybuje o sobě, o svých schopnostech, vlastní kvalifikaci. Pracovat se na ní dá vždy, třeba i v mezidobí mezi jednou a další prací. Nejrůznější kurzy, rekvalifikace, zlepšování jazykových nebo IT schopností jsou tím, co výrazně zvýší nejen vlastní kvalifikaci, ale také šanci na zisk práce, o kterou opravdu stojíte. A protože nejen firmy, ale i stát by měl mít zájem o co nejkvalifikovanější pracovníky, protože mezi vzděláním a výší placených daní nachází velmi často přímou úměru, podporuje prostřednictvím Úřadů práce rekvalifikaci proplácením řady kurzů.

3. Rozvíjejte různé dispozice

Když člověk získá vzdělání v určité oblasti a využívá ho i následně ve své práci, je logické, že ho spolu se získanými zkušenostmi ideálně využije na pracovní pozici ve stejném oboru. Ale když jste příslušníkem generace Z, do své první práce jste nastoupili v době lockdownů, s kolegy jste se kvůli home office téměř nepotkali a po propuštění se rozhlížíte po pracovním trhu, proč se omezovat jen na úzký dosavadní segment?

Pokud vidíte, že sektor, ve kterém jste dosud pracovali nemá zrovna ty nejlepší vyhlídky, proč se nepodívat jinde? Máte dovednosti, které vám uplatnění v jiném oboru usnadní? Výborně, hned máte v ruce více karet a nemusíte sázet na jedinou. A pokud vás to v předchozí práci zase tolik nebavilo, o důvod víc vydat se v kariéře po jiné cestě.

PŘEČTĚTE SI: Odstartujte nový rok efektivně. Tohle je TOP 5 aplikací pro práci, které možná neznáte

4. Vyjasněte si co chcete

Ještě než se vypravíte na pracovní pohovor, je dobré mít jasno v tom, co chcete dělat dál. Řada lidí se v průběhu pandemie covidu přesunula z restauračního průmyslu třeba do oblasti dovážkových služeb a o návratu zpět už neuvažuje. Spousta lidí vsadila na programování a IT a často opustila slibně rozjeté kariéry v jiných oblastech. Výjimkou nejsou ani bankéři, lékaři nebo učitelé, kteří od klientů, pacientů a žáků přeběhli k Pythonu, Javě nebo C#.

Nová práce může rozběhnout kariéru třeba na další desítky let, proto je dobré před jejím hledáním mít jasno v tom, v jakém oboru chce člověk pracovat, o jaký typ pracovní pozice se má jednat i jakou má úvazek mít podobu. Chcete mít větší volnost a časovou flexibilitu, nebo zatím nemusíte pro děti do školky a časové hledisko nehraje takovou roli? A počítáte s tím, že se to v dohledné době může změnit? I toto jsou otázky, které je dobré mít pro sebe zodpovězeny před tím, než se na ně lidé z personálních oddělení začnou ptát také.

5. Prodejte se

Ještě než vás personalisté pozvou na pohovor, musíte je zaujmout svým životopisem. Řada lidí v nich nadsazuje své schopnosti a dovednosti, na což se většinou velmi rychle přijde a kromě toho, že jsou bez práce, jako bonus získají i ostudu. Lhát tedy rozhodně není správná cesta, i když jak ukázal případ republikána George Santose, lze se se CV, ve kterém není pravda téměř nic, dostat i do amerického Kongresu.

Tudy tedy ta správná cesta nevede, ale zbytečnou skromnost také stranou. Chcete získat zaměstnání, a to nejsnazší, co pro to můžete udělat je říct, co umíte, v čem jste dosud byli úspěšní, co jste případně vyhráli. Pokud si někoho s vašimi dovednostmi a úspěchy, které se ideálně pojí s prací pro dřívější zaměstnavatele někdo nevážil a propustil vás, neznamená to, že firma, ve které právě sedíte na pohovoru, bude mít na věc stejný pohled. Pokud jste byli součástí věkově, genderově či jinak různorodého týmu, nebo mu dokonce šéfovali, je vidět, že jste schopni týmové práce. A to je hned první krok k tomu, přesvědčit nového zaměstnavatele, že právě vás potřebuje. Tak mu to neztěžujte a dejte mu podobných informací co nejvíce.

6. Buďte upřímní a pozitivní

Obzvlášť v posledních letech, kdy se pracovní trh v různých vlnách potýkal s dopady důsledků pandemie covidu a ruské agrese na Ukrajině, musela řada lidí opustit svou práci poměrně nečekaně, bez toho, že by k tomu svým výkonem zavdali jakýkoli důvod. Je proto důležité nezapomínat na to, že to není vlastní chyba a mít to stále na paměti.

Při hledání práce a pohovorech není zmínka o propuštění z důvodu nedostatku zakázek a restrukturalizace firmy ničím negativním. A když zmíníte, že jste bývalému zaměstnavateli chtěli pomoci třeba dočasným snížením vlastní mzdy, rozhodně při pohovoru vzbudíte větší pozornost a zájem.

Zároveň se nebojte říct si o částku, která to, co firmě přinášíte, skutečně ohodnotí. Když mluvíte třemi jazyky, je to bez diskuse víc než jen všudypřítomná angličtina. Když programujete ve více jazycích, je na místě to finančně zohlednit.

Abyste nebyli úplně mimo, zkuste si zjistit, kolik firmy lidem na podobných pozicích platí. Liší se to podle řady kritérií (destinace, doba praxe, skills), ale uděláte si rámcovou představu. Ta vám pak pomůže snáze argumentovat, proč právě částka, kterou žádáte, je adekvátní.

Buďte tedy pozitivní a ukažte, proč se na dané místo hodíte nejlépe právě vy. Zároveň ale přiznejte, pokud například s nějakou aplikací nemáte zkušenosti. Když přidáte zmínku, že se s ní rádi co nejdříve pokusíte najít společnou řeč a doložíte na příkladech, že jste něco podobného absolvovali už dříve, bude pro personalistu výrazně jednoduší přijít na to, že vaše hodnota pro firmu je větší než mohl před osobním setkáním doufat.

7. Vybírejte si

Pohovor má posloužit oběma stranám, aby poznaly, že do sebe vše zapadá. Nejde o jednostrannou záležitost, kdy se zástupce firmy ptá a vy odpovídáte. Připravte si otázky, které vás v souvislosti s firmou zajímají. Jaká v ní panuje firemní kultura, jaké hodnoty vyznává a jak konkrétně je naplňuje, jaké jsou firemní cíle pro další roky.

Nezapomeňte ale ani na svou roli, kterou pro vás chystají. Co přesně budete dělat, s kým, jak můžete firmě prospět konkrétně vy, jak se díky ní osobně můžete rozvíjet. Čím více přesně zacílených otázek, o to snazší porozumění tomu, zda právě sem nastoupit chcete nebo ne.

Právě tento pocit vzájemného souznění je totiž zásadní. Pokud ho nemáte, je velká pravděpodobnost, že v poměrně krátkém čase ona nedostatečná kompatibilita vyústí ve vaši (případně i firemní) nespokojenost. Proto tedy pokud neřešíte existenční problémy, není nezbytné přijmout hned první pracovní nabídku.

Počkejte si na tu pravou. Výběr správné práce a zaměstnavatele totiž může přinést dlouhodobou spokojenost. Což je dobré jak pro vás, tak také pro zaměstnavatele. Zaměstnavatel, který je s prací svého člověka spokojený nemá moc důvodů se ho zbavovat. A vy díky tomu článek jako je tento zase dlouho číst nemusíte.

PŘEČTĚTE SI: Šéfové na tahu. Proč jsou „tiché vyhazovy” zákeřnější než Quiet Quitting a jak se jim bránit?

PŘEČTĚTE SI: Chybí vám zaměstnanci? Pokud máte co nabídnout, budou lidi vždycky, říká HR expert Milan Rataj

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Kancelář
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články