Legendární Mafia se dočkala očekávané příběhové modifikace. Odhaluje minulost hlavních postav
Mafia neztrácí dech ani po dvaceti letech. Nová modifikace přináší další hodiny zábavy. (Foto: 7K Czech Studio)

Legendární Mafia se dočkala očekávané příběhové modifikace. Odhaluje minulost hlavních postav

12. bře 2023 Natálie Vopařilová 2 min

První díl dlouho očekávané modifikace do prvního dílu české Mafie je konečně venku. Rise and Fall je rozšíření, které v deseti kapitolách popíše dobu, kdy ústřední hrdinové originální hry s gangsterským byznysem teprve začínali. Že půjde o opravdu našlápnutou modifikaci, napovídá velikost 3 GB, rozšíření je totiž o celou třetinu větší než originální hra.

Ačkoliv Mafia vyšla před více jak dvaceti lety, stále se jedná o relevantní hru, která neztrácí na popularitě mezi hráči ani tvůrci modifikací. Důkazem je nově vydané rozšíření Rise and Fall od týmu 7K Czech Studio. To si dává za úkol seznámit hráče s událostmi, které předcházely ději prvního dílu kultovní série — seznámí je s novými postavami, zavede je do nových lokací a představí jim nové zbraně.

Děj se odehrává ve 20. letech minulého století ve městě Lost Heaven a vypráví o společné historii hlavních postav prvního dílu, dona Ennio Salieria a dona Marca Morella. Popisuje jejich nástup do služeb rodiny Feliciho Pepponeho a vývoj jejich postavení a vztahů do bodu, ve kterém je poznáváme v prvním díle: jako šéfy vlastních mafiánských rodin, které si jdou tvrdě po krku. V kůži mladého Salieriho pozná hráč na své cestě řadu nových postav, které byly vytvořeny speciálně pro toto rozšíření: mezi nimi je například informátor dona Pepponeho Alfred Visentini nebo Pepponeho osobní strážce William Taylor.

VIDEO: Oficiální trailer Mafia: Rise & Fall

Časové zasazení si vyžádalo také úpravu světa, k dispozici budou dobové zbraně a změnou prošel také vozový park. Novou lokací je například Pepponeho restaurace a ubytování nebo zpřístupněný kostel v Oakwoodu.

Modifikace je v kompletním českém znění, ke kterému je možné zapnout si anglické titulky. Fanoušsci ovšem musí mít na paměti, že se jedná o práci nadšenců amatérů - ačkoliv se autoři snažili oslovit i známější hlasy a podařilo se jim do dabingu obsadit některé role youtubery a streamery. Rozšíření nechybí ani vlastní originální soundtrack.

Vývoj modifikace byl oznámen na konci roku 2021, jeho tvorba zabrala devítičlennému týmu přesně rok a tři měsíce. Ke stažení je dostupná z MediaFire nebo Goodle Disku týmu. Ačkoliv autoři udělali, co mohli, aby byla instalace bezproblémová, doporučují si hru zálohovat — jedná se nakonec o rozšíření do dvacet let staré hry.

Tým 7K Czech Studio první částí Rise and Fall rozhodně nezačíná a ani nekončí. Na svědomí má již řadu drobných modifikací, mezi nimi například Atentát Mod, Dark Alley, nebo Paulie Mod. Chystaná je pak druhá část Rise and Fall nebo rozšíření Camel City.

PŘEČTĚTE SI: Kdybychom nebyli amatérsky naivní, možná bychom se do vývoje Mafie vůbec nepustili, ohlíží se za dvaceti lety kultovní herní série šéf studia

PŘEČTĚTE SI: Český dabing pro Kingdom Come: Deliverance je hotov. Vytvořili ho fanoušci, oficiální aktualizace by měla být v řádu týdnů

Natálie Vopařilová

Ačkoliv se věnuje zejména audiovizuální tvorbě, k psaní měla vždycky blízko. Zajímají ji zejména témata týkající se virtuálního světa a designu. Ráda cestuje, hraje hry a poslouchá hudbu.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Gaming
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články