Chytrá komunikační platforma Munipolis nahradí Mobilní Rozhlas. V rámci komplexní sítě propojí uživatele s úřady, firmami nebo farnostmi

Chytrá komunikační platforma Munipolis nahradí Mobilní Rozhlas. V rámci komplexní sítě propojí uživatele s úřady, firmami nebo farnostmi

23. bře 2022 Anna Jurečková 5 min

Největší česká platforma pro komunikaci obcí s občany Mobilní Rozhlas se transformuje na chytrý ekosystém Munipolis. V rámci svého města nebo své obce zde mohl uživatel doposud najít informace o závadách, krizových opatřeních, rozmístění kontejnerů, ale i tipy na výlety, údaje o počasí nebo ztracené domácí mazlíčky. Nově se aplikace otevře i dalším subjektům, jako jsou firmy, úřady, spolky či farnosti. Stane se tak nejkomplexnější platformou pro bezpečnou a ověřenou komunikaci. 

Výměna informací v rámci měst a obcí, varování v krizových situacích, ale nově také propojení firem se zaměstnanci. Aplikace Munipolis vyrostla z platformy Mobilní Rozhlas, jež v Česku posledních sedm let plnila funkci největšího nástroje pro komunikaci obcí s občany. A přestože projekt investiční skupiny Pale Fire Capital a Ondřeje Švrčka (na snímku vlevo) za poslední rok vstoupil na zahraniční trhy, do Česka v aktuální podobě přichází teprve nyní.

Oproti původní aplikaci, kterou v ČR k informování obyvatel v reálném čase využívá více než 2200 samospráv, se rebrandovaný Munipolis otevře také dalším institucím. Chytrá komunikační síť tak kromě obcí zahrne i státní úřady, obecní instituce, spolky, sportovní kluby nebo třeba farnosti. Díky tomu se stane nejkomplexnější platformou pro ověřenou komunikaci napříč nejrůznějšími subjekty. 

„Sociální sítě jsou dnes pro digitální komunikaci samozřejmě určitým standardem. Jenže zatímco jejich cílem je vytvářet maximum obsahu nehledě na jeho kvalitu nebo relevanci, v případě chytré komunikační sítě Munipolis je to naopak. Kvalita, užitečnost a hlavně relevance informací jsou zde vždy na prvním místě. Zároveň chybí inzerce nebo reklamy, které by odváděly pozornost od důležitých sdělení,“ vysvětluje Ondřej Švrček a dodává, že na jednotlivá sdělení je možné s určitou mírou kontroly reagovat.

Most jako příklad komplexně komunikujícího města

Platformu pro komunikaci chce startup poskytnout i firmám. Dialog mezi zaměstnavatelem a jeho zaměstnanci tak dostane zcela nový rozměr. „O netekoucí vodě nebo havárii na příjezdové cestě se dozvíte, ještě než vyrazíte do práce. A vedení radnic nebo okolních obcí se zase přes Munipolis může od firem okamžitě dozvědět například o krizových událostech. Pouze zapojením firem po boku ostatních subjektů začnou v Česku vznikat první komunikačně propojená města, kde se všechny důležité a relevantní informace dostávají k lidem okamžitě,“ dodává Švrček.

Díky sběru hromadné zpětné vazby od registrovaných občanů budou samosprávy do budoucna schopné pomocí anket rychle zjistit, zda domácnostem něco nechybí. Munipolis navíc počítá i s uživateli, kteří nemají datové připojení. Tito občané mohou zasílat podněty a zpětnou vazbu pomocí dalších telekomunikačních kanálů, jako jsou SMS zprávy nebo hlasové hovory, u kterých je možné hlasovat například pomocí klasické tlačítkové volby.

Platforma Munipolis neboli "Facebook pro obce"

 

Jako jedno z prvních měst se na aktualizovanou síť napojí Most. Severočeské město, jež těží z výhod chytré komunikace s občany již od roku 2019, se díky tomu může stát prvním komplexně komunikujícím evropským městem. V případě úspěšné implementace by se zároveň mohlo stát inspirací regionům, do kterých český projekt v současné chvíli expanduje. Mezi nimi například Severní Amerika nebo Španělsko. 

„Chceme, aby se občan musel přihlásit k odběru zpráv pouze jednou, a pak už si jen vybíral, které městské instituce a spolky jsou pro něj relevantní. V našem případě do rámce komunikační sítě Mostu zapojujeme školy, klub seniorů a do budoucna některé ze sportovních oddílů. Pro krizovou komunikaci pak do sítě Munipolis zapojujeme také největší chemický závod ORLEN Unipetrol RPA,“ komentuje novinku Jaroslav Hejduk z odboru informačního systému města. Dále je v plánu začlenění kulturních institucí, sousedských komunit nebo dopravního podniku. 

Efektivní pomoc v době krize

Zvýšenou potřebu otevřené a rychlé komunikace přinesla v posledních dvou letech pandemie, kdy se situace a související opatření měnily takřka každý den. Nyní je aplikace Munipolis připravena pomáhat zpřehlednit situaci a usnadnit integraci v rámci ukrajinské krize. K 650 tisícům Čechů, kteří skrze ni již odebírají informace, díky lokalizaci celého registračního procesu do ukrajinštiny přibývají první tisícovky kontaktů na nově příchozí ukrajinské spoluobčany

Zatím si je musí s pomocí Munipolis vysbírávat jednotlivé samosprávy, jedná se však o systémovějším řešení. Stejně nástroj mohou využívat také firmy, kterým pomůže se začleněním nových pracovníků. Ukrajinské domácnosti se mohou do sítě zapojit prostřednictvím online registrace, nebo využívat registrační letáky v ukrajinštině, které se postupně objevují v jednotlivých samosprávách. Kontakty na své nové ukrajinské komunity začínají aktivně budovat například v Praze nebo Brně. Jednodušším způsobem tak budou rozesílat relevantní sdělení a řídit celkovou integraci nových rodin.

Foto: Munipolis

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Aplikace, Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články