Český jednorožec Mews překonal další metu. Jeho tým už tvoří víc než tisíc lidí
Mews má dnes sídlo v Amsterdamu a kanceláře v Londýně, Amsterdamu, Bruggách, New Yorku a dalších městech. Největší kanceláří však stále zůstává ta pražská. (Foto: Mews)

Český jednorožec Mews překonal další metu. Jeho tým už tvoří víc než tisíc lidí

17. čvn 2024 Ondřej Černý 4 min

Český jednorožec Mews dál roste. Přední cloudový poskytovatel služeb v oblasti pohostinství překonal hranici 1 000 zaměstnanců. Více než čtvrtina z nich pracuje z České republiky.

Společnost Mews, scaleup, který od roku 2012 poskytuje ubytovacím zařízením systém pro správu rezervací, check-inů a vyřizování požadavků jejich hostů, má pobočky v Praze, Amsterdamu, Sydney nebo New Yorku. Dlouhodobě sází na to, že čím lepší podmínky svým lidem poskytne, tím lepších výsledků dosáhne. Proto zaměstnancům nabízí neomezenou dovolenou, práci odkudkoli, možnost odpočinku i zaměstnanecké akcie, takzvané ESOPy.

Již při zakládání Mews bylo naší prioritou vytvořit otevřenou a přátelskou firemní kulturu. Náš současný tým čítající přes 1 000 zaměstnanců je důkazem toho, že jsme dokázali vytvořit prostředí, kde každý může růst a přispívat k úspěchu firmy. Jsem rád, že i nadále u nás panuje atmosféra, kdy se každý může otevřeně ptát a sdílet know-how s kolegy napříč různými odvětvími ať už v Evropě, tak v Severní Americe nebo Austrálii,“ říká Richard Valtr, zakladatel Mews.

Když Richard Valtr hledal optimální hotelového řešení, nenašel žádné, které by mu vyhovovalo. Proto založil Mews. (Foto: Mews)

Dodal, že vše nestojí jen na práci, proto se firma soustředí i na mimopracovní rozvoj, osobní čas a wellbeing svých lidí. Podporuje také práci odkukoli. Zároveň se zaměřuje i na to, aby zaměstnancům poskytla atraktivní pracovní prostředí. Pro svou pražskou kancelář společnost získala certifikaci Great Place to Work.

I díky tomu zaměstnanci Mews míří do kanceláří, i když nemusí. Kromě networkingu také získávají inspiraci a prohlubují společné vazby. Pravidlem v Mews jsou  tzv. wellness středy, které se konají jednou měsíčně. Na tento den se neplánují žádné schůzky a je prostor soustředit se na to udělat něco pro sebe. Zaměstnanci tento čas využívají k relaxaci, sportu nebo vlastnímu rozvoji. Cílem je poskytnout jim prostor na odreagování a čas věnovat se svému mentálnímu zdraví.

Celkový počet zaměstnanců v Mews přesáhl 1 000, v Praze je z toho více než čtvrtina. (Foto: Mews)

PŘEČTĚTE SI: Mews získal na svůj revoluční hotelnický systém 770 milionů Kč. „Jsme prostě radikálně jiní,” říká Richard Valtr

Dosažením tisíce zaměstnanců firma od konce loňského roku vyrostla o 18 procent. Toto číslo navíc hodlá navyšovat. A přestože je její byznys rozprostřen po celém světě, stále nezapomíná na své kořeny. I proto například v oddělení vývoje, které se z velké části nachází v Čechách, má tým vyrůst na 500 zaměstnanců.

V Mews vytváříme globální produkt, který stále plánujeme zdokonalovat a posouvat na další úroveň. Jsem rád, že se nám daří hledat talentované vývojáře, pro které je možnost podílet se na globálním produktu skvělá příležitost a výzva, k níž přistupují s  patřičným zapálením,“ říká Josef Starýchfojtů, CPTO Mews.

Josef Starýchfojtů začal v Mews začal pracovat ve svých 19 letech. Z pozice z vývojáře se posunul až do funkce CPTO celé firmy. (Foto: Mews)

Řešení Mews umí mimo jiné přijímat platby, řešit kompletní management hotelu včetně personálu a především podporuje připojení na vlastní API, takže se může jakákoli jiná služba v případě zájmu se systémem propojit. Platformu, která je navržena tak, aby zefektivnila provoz moderních hoteliérů, vylepšila zážitky hostů a vytvořila ziskovější podniky, dnes využívá na 5 000 ubytovacích zařízení v 85 zemích po celém světě. Mezi zákazníky patří například Generator-Freehand, The Strawberry Group, The Social Hub nebo Airelles.

V investičních kolech A, B, C a D získal scaleup Mews celkem 335 milionů dolarů. Kromě toho obdržel na konci roku 2021 také strategickou investici od giganta Salesforce a v létě 2022 uvedl Mews for Salesforce, první nativní integraci mezi systémem pro správu nemovitostí a platformou pro řízení vztahů se zákazníky. Hodnota firmy v rámci Series D tak činila 1,2 miliardy dolarů.

Stejně jako svým zákazníkům chce firma zpříjemnit práci i svým zaměstnancům. (Foto: Mews)

PŘEČTĚTE SI: Odborníci varují před ohrožením IT bezpečnosti během léta

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články