Campiri expanduje do Evropy. Země chce propojit v rámci sdílené infrastruktury

Campiri expanduje do Evropy. Země chce propojit v rámci sdílené infrastruktury

22. bře 2022 Anna Jurečková 3 min

Zájem o cestování karavanem roste a s ním i český startup Campiri. Platforma pro agregaci půjčoven a propojování majitelů karavanů s potenciálními zájemci upevnila svoji pozici v Česku a míří do zahraničí. V letošním roce expanze zahrne Slovensko, Polsko a Řecko, do budoucna jsou v plánu i další evropské země. 

Jen něco málo přes rok stačilo, aby se Campiri stalo zásadním hráčem na českém trhu karavaningu a pronájmu obytných vozů. Teď míří na Slovensko, do Polska a Řecka, kde bude pokračovat v digitalizaci půjčování karavanů a propagování udržitelného způsobu cestování. Plánované země chce spolu s Českem propojit do jedné velké sítě

Za rok fungování startup Campiri zprostředkoval přes 800 rezervací dohromady na pět tisíc nocí a navázal spolupráci s pětinou všech půjčoven obytných vozů a karavanů v Česku. „V letošním roce však cílíme až na třetinu a stejné ambice máme právě i na Slovensku, v Polsku a Řecku, kam taktéž vstupujeme. Potenciál však vidíme také na dalších trzích, respektive v celé Evropě. A to nejen co se týče přenesení analogového odvětví do současnosti, nýbrž i ve vytvoření celé propojené infrastruktury karavaningu. Vozy tak bude možné vracet kdekoliv, kde Campiri bude působit,“ komentuje CEO Campiri Lukáš Janoušek.

Průkopník cestování v obytných vozech a CEO Campiri Lukáš Janoušek

 Dohromady platforma plánuje letos nabídnout napříč regiony až 1 200 vozů z půjčoven, od soukromých majitelů i z vlastní flotily. Jenom na slovenském trhu chce Janoušek oslovit 20 půjčoven a 60 soukromých vlastníků karavanů a obytných vozů. Těch je na Slovensku podle Asociace kempování a karavaningu více než deset tisíc. „U nás, na Slovensku, ale i v celé Evropě existuje obrovské množství obytných vozů, které stojí po většinu roku nevyužité. Přitom by mohly pomoci s nasycením stále narůstající poptávky po nezávislém a svobodném cestování a jejich majitelům přinést výdělek a úsporu,“ dodává Janoušek.

Jedním z milníků pro rok 2022 je uskutečnit až 40 tisíc nocí v karavanech. Další cíle jsou dosáhnout osminásobného růstu a prolomit představu o karavaningu jako výhradně letní záležitosti. Pomocí intuitivní platformy a edukace chce startup zabránit přetížení půjčoven během sezony a nevyvážené poptávce po zbytek roku. Kromě geografické expanze se rozšíření dočká i nabídka služeb. Díky prosincové akvizici portálu Dokempu.cz nabídne Campiri například možnost rezervovat si místa v kempech. 

PŘEČTĚTE SI: Karavaning není hipísácká věc, ale plnohodnotná alternativa k dovolené. Campiri chce přiblížit obytňáky masám, zájemci se v pandemii hrnou

Foto: Campiri

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články