Walmart získal startup Memomi, ten umožňuje testovat zboží ve virtuální realitě
Do nákupu módy stále více zasahují řešení od různých startupů. Foto: Pixabay

Walmart získal startup Memomi, ten umožňuje testovat zboží ve virtuální realitě

1. čvc 2022 Ivan Horák 1 min

Řešení izraelského startupu Memomi využívají technologie pro virtuální realitu při nákupu módy a brýlí online přes e-shop. Firmu nyní získal největší americký maloobchodní řetězec Walmart, hodnota transakce není známá.

Testování oblečení v kabině obchodů se stává minulostí. Na virtuálním zrcadle je možné zkoušet textil, aniž by si ho klienti museli oblékat. Na bližší prozkoumání zboží může dojít až poté, co klienti zjistí, že se jim líbí, jak jim oděv sedne. Tak vypadá jedno z dalších řešení izraelského startupu.

Na Memomi je mimo jiné zajímavé, že hospodařil vždy jen s vlastními prostředky a nikdy do něj nevstoupil žádný investor. Nyní z něj bude inovační centrum Walmartu.

Již od roku 2019 řešení od Memomi funguje pro zákazníky Walmart a Sam's Optical ve více než 2 800 Walmart Vision Centrech a v 550 poboček Sam's Club. Technologie je dostupné také online na SamsClub.com.

Memomi založili v roce 2015 Izraelci Salvador Nissi Vilcovsky a Ofer Saban, který byl dříve CTO ve společnosti MobileAccess, než ji za více než 150 milionů dolarů koupila společnost Corning.

Walmart letos v zimě získal také další izraelský startup Zeekit; ani hodnota této transakce nebyla zveřejněna. Zaměření je podobné jako u Memomi. Řešení společnosti funguje přes aplikaci a na webu Walmart.com kde slouží také k virtuálnímu testování oblečení při online nákupech. Společnost se dříve chlubila, že využívá technologii mapování v reálném čase, která slouží také v armádě. „Zeekit způsobil revoluci ve způsobu, jakým nakupujeme oblečení online – tím, že umožňuje zákazníkům vyzkoušet si každou položku v katalogu upravenou podle stavby těla a velikosti,“ vysvětlují autoři projektu.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články