Vychází česká loupežná akce Crime Boss: Rockay City. Objeví se v ní Chuck Norris a další hvězdy
Nová česká hra je obsazená řadou známých amerických herců. (Foto: 505 Games)

Vychází česká loupežná akce Crime Boss: Rockay City. Objeví se v ní Chuck Norris a další hvězdy

28. bře 2023 Natálie Vopařilová 3 min

Očekávaná loupežná akce Crime Boss: Rockay City od spolutvůrců celosvětově významných titulů jako je například série Mafia, Arma nebo Kingdom Come: Deliverance, vychází 28. března 2023 exkluzivně na Epic Games Store pro počítače. Střílečka zasazená do amerických devadesátek po oznámení zaujala zejména obsazením hollywoodskými herci.

Crime Boss: Rockay City je akční hra z první osoby s důrazem kladeným na střílení a plížení. Hlavní děj si hráč vychutná v příběhové kampani Baker’s Battle. Děj se odehrává v 90. letech ve fiktivním městě Rockay City na Floridě. Hlavním protagonistou je gangster Travis Barker, kterému tvář a hlas propůjčil Michael Madsen, který se proslavil v rolích ve filmech Quentina Tarantina. V jeho kůži má hráč za úkol zmocnit se uvolněného pomyslného trůnu tamějšího podsvětí a stát se králem organizovaného zločinu ve městě.

Spolu s týmem svých kompliců bude organizovat menší i větší loupeže a budovat vlastní impérium. Jeho pravou rukou se stane kapitán Touchdown, hraný Michaelem Rookerem, finance mu bude spravovat Kim Basinger, držitelka Oscara a Zlatého glóbu, v roli Casey. Úspěch se jim budou snažit zmařit další kriminální skupiny: například gang Dollara Dragona hraným Dannym Trejem nebo gang Heila ztvárněným rapperem Vanilla Ice. V patách jim bude šerif  (Chuck) Norris.

Roli šerifa hraje legendární Chuck Norris. (Foto: Rock Paper Shotgun)

Hra nabízí ještě další dva herní módy. Režim Crime Time je orientován zejména na rychlou zábavu při plnění řady jednotlivých loupežných misí. V režimu Urban Legends klade důraz na příběh i na akci a je ideální pro hru ve více hráčích. Obsahuje šest krátkých kampaní, každá je složená ze tří misí, jejichž obtížnost se zvyšuje.

Z rukou vývojářských veteránů

Vývoj hry započal před dvěma lety v nově založeném brněnském studiu InGame Studios. Založil ho Jarek Kolář, přední český vývojář, který v minulosti dříve pracoval na řadě význačných českých her. Svojí kariéru započal založením studia Pterodon Software a vývojem první české celoplošně distribuované hry pro počítače Tajemství Oslího ostrova. Studio vydalo několik dalších adventur, jeho produkce vrcholí kultovní klasikou Vietcong a Vietcong 2.

V roce 2006 se společnost spojila s Illusion Softworks a studio vytvořilo druhý a třetí díl Mafie. Později Jarek Kolář působil v Bohemia Interactive. V roce 2014 založil studio BadFly Interactive, které se před dvěma lety transformovalo právě na InGame Studios. Tým několika desítek interních a externích zaměstnanců je složen z profesionálů s bohatým portfoliem.

Recenzenti nedokončené verze kritikou nešetřili. (Foto: 505 Games)

Není všechno zlato, co se třpytí

Titul Crime Boss: Rockay City byl oznámen na konci loňského roku v rámci The Game Awards. Hvězdně obsazený titul od nového, tudíž neznámého, studia byl pro hráčskou komunitu skutečným překvapením. Po třech měsících vychází 28. března pod vydavatelem 505 Games, do června tohoto roku exkluzivně na Epic Games Store pro počítače. Pak se objeví i v nabídce her pro PlayStation 5 a Xbox Series.

Ačkoliv projekt působí velmi slibně, recenze médií, které měly možnost vyzkoušet si hru v předběžném přístupu, jsou spíše vlažné. Recenzenti kritizují nevybalancovanou hratelnost a podprůměrné výkony herců.Hra Crime Boss se chce opřít o herce z řad hollywoodských filmových hvězd a celebrit, které už mají svá nejlepší léta za sebou, což je škoda, když její základní herní prvky vyznívají úplně stejně. Je naděje, že jiné herní režimy, mise nebo postavy vytvoří prostor pro hlubší taktické úvahy nebo alespoň povedou ke scénářům, kde cíle a mapy připraví půdu pro lepší dynamiku,” shrnuje například pro magazín Polygon ve své recenzi Michael Higham.

PŘEČTĚTE SI: Toxicita v gamingovém prostředí je alarmujícím problémem. Pociťuje ji téměř polovina vývojářů

Natálie Vopařilová

Ačkoliv se věnuje zejména audiovizuální tvorbě, k psaní měla vždycky blízko. Zajímají ji zejména témata týkající se virtuálního světa a designu. Ráda cestuje, hraje hry a poslouchá hudbu.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Gaming
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články