V soutěži o nejlepší aplikaci bodovaly Mamio, Zásilkovna a Qerko
Poroto nejvíc zaujala aplikace Mamio. Na snímku přebírá ocenění COO firmy Johana Šperlová. (Foto: AppParade)

V soutěži o nejlepší aplikaci bodovaly Mamio, Zásilkovna a Qerko

28. bře 2023 Václav Lang 1 min

V pražské Holešovické tržnici se v pondělí večer rozhodovalo o nejlepší tuzemské aplikaci. V nováčkovské kategorii Starters zvítězila aplikace pro ženy na rodičovské Mamio, v kategorii známých jmen Runners bodovala Zásilkovna a největší přízně mezi diváky se dočkalo Qerko. Partnerem soutěže, kterou pořádalo vývojářské studio MeguMethod, byly SJ.News.

Aplikace Mamio má sloužit jako seznamovací aplikace pro ženy na rodičovské dovolené. Propojí ženy, jež bydlí blízko sebe, mají stejné zájmy a podobně staré děti. Blíže jsme o ní psali zde.

V kategorii Runners zvítězila aplikace dobře známé doručovací služby Zásilkovna a cenu diváků si odnesl startup Qerko, který umožňuje platbu v restauracích pomocí QR kódů.

PŘEČTĚTE SI: Simona Kijonková (Zásilkovna.cz): Dejte nám tři roky a budeme globální digitální logistickou platformou

Do soutěže se přihlásilo několik desítek projektů, z nichž osm postoupilo do finále. O vítězích rozhodla porota ve složení Vratislav Zima (CEO pořádajícího studia MeguMethod), Oldřich Bajer (investor & consultant Frida Holding), Ondřej Krátký (spoluzakladatele a CEO Liftago), Dalibor Pulkert (CEO & owner Outboxers) a Luboš Paroulek (UX designer O2 Czech republic).

Zakladatel Qerko Lukáš Kovač přebírá cenu, kterou do soutěže věnovala společnost StartupJobs (Foto: AppParade)

PŘEČTĚTE SI: Nová investice a spolupráce s Mattoni. Qerko roste a platební aplikaci letos vyveze do zahraničí

„Hodnotili jsme, jak má daná aplikace postavený byznys model a schopnost řešit problémy cílové skupiny,“ popsal kritéria výběru Vratislav Zima. „Aplikace Mamio nás zaujala dlouhodobou přípravou a znalostí cílové skupiny. Zásilkovna zase dává byznysově obrovský smysl a raketově roste,” doplnil.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Aplikace, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články