Umí propagaci na sítích automaticky a bez specialistů. Nyní na to Advertee získalo investici od Dědka z SFG
Nové spojenectví. Zleva SFG CFO Martin Vápeník, zakladatel Advertee Petr Kučera a SFG CEO Michal Dědek. Foto: Advertee

Umí propagaci na sítích automaticky a bez specialistů. Nyní na to Advertee získalo investici od Dědka z SFG

13. říj 2022 Jakub Dvořák 3 min

Zjednodušeně vládnou sociálním sítím bez PPC specialisty či manažera na daný segment. Propagaci příspěvků na vybraných platformách dokázalo Advertee automatizovat. Nyní jeho nápad ocenil investor a zakladatel skupiny SFG Michal Dědek. Technologickému startupu poslal investici 2,5 milionu korun, čímž získal 15procentní podíl ve firmě.

Užitečný reklamní nástroj? Advertee tvrdí, že minimalizace lidského faktoru umožňuje práci 24/7, bez skluzů, chyb a vysokých částek za správu. Malým i velkým firmám jejich produkt pro automatizaci propagace příspěvků na sociálních sítích umožňuje vše sjednotit.

V současné chvíli zvládá Facebook, Instagram a pracuje se na zapojení i TikToku. Dlouhodobým cílem je vytvořit all-in-one řešení pro freelancery, agentury, jakékoliv firmy, kterým toto technologické řešení pokryje kompletní automatizovanou propagaci a správu strategií na sociálních sítích, vše jednoduše a přehledně skrze interaktivní rozhraní platformy.

A právě tato myšlenka nadchla zakladatele finanční skupiny SFG Michala Dědka, který se rozhodl, že Advertee pošle 2,5 milionu korun. „Vždy vyhledáváme perspektivní projekty, ve kterých vidíme potenciál a synergii s naší vlastní investiční filosofií,“ potvrzuje nadšení.

Advertee využívá mnohaleté zkušenosti zakladatele, aby se stalo univerzálním nástrojem pro všechny menší i větší firmy a podnikatele, kteří nechtějí zbytečně utrácet peníze za profesionály v oboru správy sociálních sítí. Chtějí jednoduchý a praktický nástroj, který se o vše postará sám, a podnikatelé se tak mohou soustředit na to nejdůležitější – svůj produkt,“ vysvětluje Dědek důvody vstupu do Advertee.

Zatímco nástroje jako Facebook Business Manager vyžadují přítomnost PPC specialisty či manažera sociálních sítí, Advertee se bez nich obejde. Zakladatel Petr Kučera má mnohaleté zkušenosti a know-how z prostředí reklamních agentur a marketingu, které převádí do jednotlivých nástrojů a strategií. Ty lze využít dle potřeby a bez nutnosti hluboké znalosti trhu.

Zakladatel Advertee Petr Kučera. Foto: Advertee

„Po možnosti propagovat stovky světových značek na sociálních sítích jsem pochopil, že existuje díra na trhu, kterou je možné zaplnit skrze moderní technologie a cloudové platformy. Advertee má sloužit jako cenný člen týmu pro všechny podnikatele a firmy, velké i malé, a šetřit jim čas, peníze a nechtěné chyby. Množství obsahu, které se propaguje na sociálních sítích, se dá totiž chytře automatizovat a zjednodušit tak práci mnoha uživatelům,“ říká Kučera.

Získané finanční prostředky technologický startup využije pro stabilizaci na trhu marketingových nástrojů, postupné rozšíření funkcí a služeb na další sociální sítě, kvalitnější automatizaci a zjednodušení pro klienty a budoucí uživatele platformy.

Advertee je pro SFG, kde kromě Dědka působí i Tereza Kouklová, dalším z řady partnerských projektů, do které se finanční skupina rozhodla vstoupit. V minulosti investovala do recyklačního společnosti ETW, stavařského Buildiro, vzdělávací platformy Edhance či výrobce potravin SENS. V zásadě se jedná o malé české startupy, kterým se SFG rozhodlo pomoct na začátku jejich cesty.

V Kučerově nápadu však Dědek vidí kromě přímé podpory daného startupu i potenciál, že jeho idea ušetří spoustu nákladů jiným firmám. „Sociální sítě jsou již dlouhé roky klíčovým místem na propagaci světových značek. Náročnost správy a požadavky na profesionální znalosti v oboru však často uzavírají cestu ke kvalitní reklamě a zviditelnění nezávislým podnikatelům či menším firmám. Advertee tak má potenciál stát se univerzálním nástrojem pro všechny, kdo chtějí ušetřit, a přitom aktivně využívat sociální sítě jako důležitý nástroj pro prezentaci svých projektů.“

PŘEČTĚTE SI: Brněnské Buildiro si jde pro peníze od investorů. Digitální tržiště pro stavebníky zafinancuje Michal Dědek či Jiří Hlavenka

PŘEČTĚTE SI: S krizí mohou startupy bojovat i deset let. Může zbrzdit i nové fondy, varuje Martin Vápeník z SFG fondu

Jakub Dvořák

Redaktor a editor SJ News. Téměř deset let strávil psaním o fotbale v redakci deníku Sport. Má slabost pro španělský fotbal, formuli 1 a severskou krimi.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie, Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články