Rohlík překonal další metu. Obrat se dostal nad 9 miliard
Foto: Rohlik.cz 

Rohlík překonal další metu. Obrat se dostal nad 9 miliard

12. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Společnost Veká Pecka, která provozuje internetový obchod s potravinami Rohlík.cz, ve finančním roce končícím 30. dubna 2022 meziročně navýšila obrat na 9,2 miliardy korun. O rok dříve dosáhl 7,53 miliardy. Výsledkem hospodaření před zdaněním byla ztráta 242,17 milionu korun. Meziročně se zvýšila z předchozích 42,81 milionu korun.

Firma ovládaná podnikatelem Tomášem Čuprem má také od prosince 2022 nového jednatele. Oldřicha Nováka na postu nahradil Martin Beháň.

Velká Pecka je ovládána společností Rohlík Group. Jak uvedla v účetní závěrce, v průběhu hospodářského roku došlo ke změnám podílů některých společníků. Stoprocentním společníkem se stala entita Rohlík Group. I na základě těchto změn proto firma zdůraznila omezenou srovnatelnost údajů ve výkazu zisku a ztráty s předchozími roky.

PŘEČTĚTE SI: Rohlík Tomáše Čupra nabral v novém kole financování přes pět miliard korun na další rozvoj

Hospodaření společnosti My Food Wholesales, která spadá pod firmu Velká Pecka a funguje pro ni jako velkoobchodní dodavatel farmářských výrobků a ostatních produktů, bylo výrazně ovlivněno covidovými opatřeními. Její ztráta za rok končící 30. dubna 2022 a s tím spojený negativní kapitál byly způsobeny především odpisem oceňovacího rozdílu k nabytému majetku před fúzí do mateřské společnosti Velká Pecka. Tato fúze proběhla k 1. květnu 2022.

O převedení ztráty za rok 2021 na účet neuhrazené ztráty minulých let rozhodla valná hromada v září 2021. O ztrátě roku 2022 nebylo ke dni sestavení účetní závěrky rozhodnuto.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články