Rohlík Tomáše Čupra nabral v novém kole financování přes pět miliard korun na další rozvoj

Rohlík Tomáše Čupra nabral v novém kole financování přes pět miliard korun na další rozvoj

17. čvn 2022 Anna Jurečková 1 min

První český jednorožec Rohlik Group pokračuje v růstu. V rámci investičního kola D vybral od stávajících (včetně Index Ventures) i nových investorů rekordních 5,4 miliardy korun.

Získané prostředky firma Tomáše Čupra, který se financování také účastnil a i po aktuálním investičním kole zůstává největším akcionářem, využije na další expanzi a urychlení technologických inovací, včetně automatizace distribučních center a rozvoj elektromobility. Společnost zaměřená na online obchod s potravinami za dobu existence získala investice celkem přes 12 miliard korun.

Skupina operuje v Praze (rohlik.cz), Budapešti (kifli.hu), Vídni (gurkerl.at), Mnichově a Frankfurtu (knuspr.de). Ještě letos plánuje expandovat v Německu do Hamburku, a také do Milána (sezamo.it), Bukurešti (sezamo.ro) a Madridu (sezamo.es). V současné době mají společnosti spadající pod Rohlik Group přes milion aktivních zákazníků a v roce 2021 dosáhly tržeb 500 milionů eur. Skupina je profitabilní v Česku od roku 2018 a v Maďarsku od roku 2021. Tomáš Čupr v nedávném rozhovoru pro agenturu Bloomberg oznámil zájem vstoupit v horizontu tří až pěti let na burzu.

Poslední kolo financování vedla belgická rodinná investiční firma Sofina, která se tak stala novým akcionářem Rohlik Group. Exkluzivním finančním poradcem pro Rohlik Group byla společnost Arma Partners.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články