Platformu Moonshot Yemiho A.D. podpoří Nadace Avast. Na rozvoj projektu dá 14 milionů korun
Zdroj: Avast Foundation

Platformu Moonshot Yemiho A.D. podpoří Nadace Avast. Na rozvoj projektu dá 14 milionů korun

15. čvc 2022 Anna Jurečková 1 min

Digitální hnutí Moonshot Platform umělce Yemiho A.D., které chce prostřednictvím mladých lidí naplňovat cíle udržitelného rozvoje, podpořila Nadace Avast. V rámci dvouletého partnerství nadace české softwarové firmy Avast poskytne projektu 600 tisíc dolarů, tedy zhruba 14 milionů korun.

Projekt Moonshot Platform původně vznikl jako reakce na dopady pandemické krize. Nyní chce vytvořit globální síť mladých inovátorů a měnit svět k lepšímu. Během následujících dvou let plánuje oslovit až milion lidí mezi 15 a 30 lety. „Věřím, že právě nejmladší, nezatížená a svobodomyslná generace má největší šanci podílet se na budování lepší budoucnosti,“ uvádí Yemi A.D.

Během daného období platforma ve spolupráci s Nadací Avast rozdělí sto tisíc dolarů (necelých 2,5 milionu korun) tzv. Moonshotters v rámci chystaného ocenění Moonshot Award.

Cíle udržitelného rozvoje představují plán pro lepší svět. Na kritériích, jak do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života, se shodly všechny členské státy OSN. Konkrétně řeší problémy, jako jsou extrémní chudoba, boj s nerovností a nespravedlností a ochrana planety před změnou klimatu.

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články