Novým majitelem webhostingové společnosti Webglobe je skupina group.one
Zakladatel Webglobe Igor Strečko z firmy udělal slovenskou webhostingovou dvojku a úspěšně s ní expandoval do České republiky a Srbska. (Foto: Webglobe)

Novým majitelem webhostingové společnosti Webglobe je skupina group.one

22. kvě 2024 Ondřej Černý 2 min

Přední evropský poskytovatel digitálních služeb a cloud hostingu group.one kupuje webhostingovou firmu Webglobe. Od podnikatele Igora Strečka a investičního fondu a většinového vlastníka Sandberg Capital získává 100% podíl. Webglobe i nadále povede současný CEO Giacomo Tognoni.

group.one patří k nejznámějším společnostem nabízejícím cloudové a hostingové služby v Evropě. Od roku 2022 za ní stojí multimiliardový britský private equity fond Cinven a jeden z největších penzijních fondů na světě Ontario Teachers' Pension Plan. V regionu střední a východní Evropy do budoucna vidí velký potenciál, především při poskytování digitálních řešení malým podnikům.

Tato strategická akvizice je v souladu s našimi růstovými ambicemi. Díky silné pozici společnosti Webglobe v regionu a talentovanému týmu vedenému Giacomem jsme přesvědčeni o naší schopnosti urychlit růst a inovace v tomto dynamickém regionu,“ konstatoval Daniel Hagemeier, generální ředitel group.one.

Webglobe se od roku 1999, kdy ho založili Igor Strečko a Juraj Hanták, stal lídrem na středoevropském webhostingovém trhu. Postupně rostl díky desítkám akvizic a integrací několika středoevropských webhostingových hráčů. V současnosti spravuje téměř 300 000 registrovaných domén patřících 100 000 klientům a registruje přibližně 10 procent národních domén v Česku, na Slovensku a v Srbsku.

group.one bude stavět na pevných základech, které vybudovat Igor spolu s týmem Webglobe. Těším se, že společné úsilí nám pomohlo přilákat strategického partnera jako je group.one, který si vybral Webglobe pro svou expanzi v regionu střední a východní Evropy,“ uvedl k prodeji Martin Fedor, zakladatel a managing partner Sandberg Capital.

Spojení sil s group.one představuje neuvěřitelnou příležitost využít jejich portfolio SaaS, což nám umožní vylepšit naše nabídky a poskytovat našim zákazníkům ještě větší hodnotu. Jsem nadšený z toho, že mohu převzít novou vedoucí roli v rámci skupiny a přispět k naší společné vizi růstu a úspěchu,“ řekl Giacomo Tognoni.

Současný CEO Webglobe Giacomo Tognoni zůstává ve funkci i po změně majitele. (Foto: Webglobe)

Spolu s investičním fondem Sandberg Capital jsme od roku 2019 vybudovali jednoho z vedoucích lídrů webhostingovém trhu ve střední a východní Evropě. Naší prioritou bylo předat Webglobe do rukou partnera, pod nímž bude značka dále růst a sto tisícům zákazníků přinese ještě kvalitnější služby,“ řekl k prodeji jeden ze zakladatelů Webglobe Igor Strečko.

Po úspěném exitu se na podnikatelský odpočinek rozhodně nechystá. „Mým dalším cílem je nadále budovat úspěšné podnikatelské projekty a investovat do začínajících firem, pro které je získávání kapitálu náročnější,“ uzavírá Strečko.

Igor Strečko po úspěšném exitu, jehož hodnota nebyla zveřejněna, s byznysovými plány rozhodně nekončí. (Foto: Webglobe)
Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články