KAUZA: Inflace tlačí české startupy do zvyšování minimálních objednávek, palivových příplatků i do menších obalů

KAUZA: Inflace tlačí české startupy do zvyšování minimálních objednávek, palivových příplatků i do menších obalů

12. dub 2022 Zuzana Keményová 11 min

Většina startupů a e-shopů nechce kvůli inflaci prostě nahrubo zvyšovat ceny. Dobře vědí, že zákazník by mohl odejít ke konkurenci. Ovšem náklady se nemilosrdně zvyšují, a tak firmy hledají, jak jinak se zahojit. Třeba tím, že si zákazník připlatí za dopravu. Jen přepsání ceníku na vyšší částky by totiž mohlo dovést startup ke krachu. „Největším rizikem je nečinnost a spoléhání se, že zákazníci budou sami od sebe nárůst cen akceptovat,“ radí expert z Deloitte. Startupy se také nemají bát přidat svým lidem na platech. 

Je to číslo, které nikdo nečekal. Inflace v Česku v březnu zrychlila meziroční růst na 12,7 procenta, a je tak nejvyšší od května 1998. Analytici přitom předpovídali, že se bude držet pod dvanáctkou. A inflační tlaky se už začínají celkem konkrétně propisovat do dění na české e-commerce a na startupové scéně. Například na módním ZOOTu je nyní mnohem méně slev. „Mění se u nás množství slevových akcí, jejichž počet musíme po dlouhém koronavirovém období snížit. Nelze si myslet, že sleva 50 % je v módě normální. Ta musí být až u produktů, kterých se chceme zbavit, protože se nám delší dobu neprodává. Takhle logicky funguje móda a k tomu se zase vracíme,“ říká pro StartupJobs Newsroom Milan Polák, CEO ZOOTu. 

Stejně tak největší český e-shop s módou čeká, že se inflace promítne do ceny dopravy. „Samozřejmě nám ji dopravci postupně budou promítat do cen doručení zásilek. To už je jasné a my zatím vyčkáváme, jak se situace ustálí,“ dodává Polák. 

Největšími náklady společnosti jsou náklady za nákup zboží, které firma nabízí koncovým zákazníkům. „Dle interních kalkulací víme, s jakou minimální marží musíme nakoupené zboží prodat, abychom byli schopní platit i fixní náklady. Základním opatřením je tedy efektivní práce s cenotvorbou, abychom zákazníkům nabízeli produkty za dobrou cenu, a přitom drželi potřebnou marži,“ radí Polák. Stejně tak e-shop přebytečnou hotovost na svých účtech investuje do zásob, případně do předplateb za zboží dodavatelům, aby si u nich fixoval co nejlepší podmínky.

Expert Deloitte Jiří Sauer říká, že v porovnání s úrovní inflace v minulých letech nyní zažíváme super inflaci. „Uvnitř společnosti proto zrevidujte veškeré náklady, omezte ty zbytné, centralizujte nákupy a zaměřte se na ziskové služby. Nepřistupujte na první znění inflačních doložek u nových smluv," radí Sauer. (Ilustrační foto: Shutterstock)

Na Mall.cz museli sáhnout ke zdražení některých produktů jako takových, i když k plošnému zdražení nepřistoupili. „Nemůžeme ignorovat zdražování všude kolem nás. S cenami pracujeme průběžně a úprava se dotkla několika kategorií, které jsou do České republiky dováženy, ale i těch, kde je česká výroba závislá na zahraničních subdodavatelích,“ přiznává pro StartupJobs Newsroom mluvčí Mall.cz Pavla Hobíková.

Inflace s sebou přináší také zdražení obalových materiálů, což se paradoxně projevuje jako pozitivní trend, protože firmy začínají obaly šetřit. „Naše náklady na obalové materiály vzrostly v posledních měsících o desítky procent. Zboží, které si zákazník vyzvedává na našem Mall Shopu, nijak speciálně nebalíme. Šetříme tak obalový materiál a zákazník si zboží při převzetí může prohlédnout a zkontrolovat. Pokud zboží doručujeme na naše partnerské výdejny, do samoobslužných boxů nebo zákazníkům na adresu, zabalíme ho do jednoho balíčku a přepravíme v kartonové krabici,“ rozvádí Hobíková.

CNG vzrostlo o 200 procent

Rohlík.cz zase musel kvůli inflaci a rostoucím cenám pohonných hmot zvýšit minimální nákup pro ty, kdo chtějí dopravu zdarma. Auta Rohlíku jezdí na CNG, jenže cena stlačeného zemního plynu také vzrostla. „Náklady na CNG se od vypuknutí války na Ukrajině zvedly zhruba o 200 procent. Nechceme tuto částku promítat do koncových cen a zároveň je pro nás důležité nadále poskytovat dopravu zdarma. Přistoupili jsme proto k navýšení minimální výše objednávky pro dovoz zdarma,“ říká pro StartupJobs Newsroom mluvčí Rohlíku Luftia Volfová. Pro ty, kdo dopravu budou platit, očekává zvýšení ceny v průměru o deset korun.

Zvyšující se ceny pohonných hmot logicky trápí i Zásilkovnu, která musela zvýšit palivové příplatky. „Ceny energií zvyšují fixní náklady spojené s běžným chodem našich dep, pohonné hmoty zase ovlivňují ceny dopravy. V tomto ohledu pracujeme s palivovými příplatky, které aktualizujeme adekvátně s růstem pohonných hmot,“ vysvětluje pro StartupJobs Newsroom Zdeněk Prchlík, generální ředitel Zásilkovny.

Zásilkovna nezvyšuje cenu svých služeb, ale palivové příplatky. (Foto: Zásilkovna)

Jedním z mála startupů, které si na inflaci nemohou stěžovat, je Roier. V podstatě poskytuje crowdfunding do nemovitostí. Lidé se skládají na investice do realit a oplátkou získávají zaručenou rentu. Jelikož investice do nemovitostí je známý inflační protijed, Roieru se daří. 

Počet klientů nám roste od začátku, tedy od spuštění platformy v první polovině minulého roku. Klientů máme řádově stovky, investovali s námi průběžně více než 150 milionů korun, rosteme pravidelně a průběžně,“ říká pro StartupJobs Newsroom David Bystrzycki, spoluzkladatel startupu Roier. Ze svých zkušeností dodává, že pro investory je právě v době zvyšující se inflace atraktivní stabilní investice, která je zajištěná nemovitostí a vyplácí pravidelně každý měsíc výnosy. Inflace ale zároveň zvyšuje očekávání investorů na úrokový výnos a snižuje apetit firem půjčit si při vyšších sazbách. „Firmy byly dlouho zvyklé na velmi nízké sazby,“ připomíná Bystrzycki.

Startup Roier se věnuje investicím do nemovitostí. Na fotce zleva - Jan Běhounek, David Bystrzycki a Ondřej Drábek, spoluzakladatelé Roieru. (Foto: Roier)

Expert: V plánu počítejte s vyšší inflací, než jaká se očekává

V době inflace v byznysovém světě platí, že je rozhodnutím každé firmy, jak se k ní postaví. Pro někoho je vhodnou strategií přenést nárůst vlastních nákladů na zákazníky, jiný si může dovolit boj o trh, vlastní ceny neupravovat a vyšší náklady absorbovat za cenu nižší marže pro sebe. „Nejsložitějším výzvám budou čelit společnosti, které pracují s nízkou marží a zároveň se nachází na vysoce konkurenčním trhu. Ty kombinace dražších vstupů a nemožnost zvýšení vlastních cen je mohou stát podnikatelský život,“ varuje Jiří Sauer z poradenské společnosti Deloitte. 

Startupy mají podle něj velkou výhodu ve svých nekomplikovaných firemních procesech, které jim umožňují velmi rychle reagovat na situaci na trhu. Na druhou stranu ale většinou mají dostatečný finanční polštář, který by jim poskytoval delší dobu na rozmyšlenou. „V prostředí rostoucích cen je proto potřeba se co nejrychleji zorientovat, provést důkladnou analýzu nákladů, inventuru produktového portfolia, prodejní strategie a podle jejich výsledků postupovat. Největším rizikem je nečinnost a spoléhání se, že zákazníci sami od sebe budou akceptovat nárůst cen,“ radí startupům Sauer.

Sauer věří, že foundeři českých startupů nejsou natolik neprozíraví, aby měli velké objemy peněz uložené v bankách, kde by je inflace jen požírala. „Snad jejich podnikatelské projekty přináší vyšší zhodnocení než vklad v bance a nikdo z nich proto nedrží větší obnos hotovosti, pro který nemá bezprostřední využití. Situace pro nikoho z nás navíc není nová, inflace byla vždy vyšší než zhodnocení, které nabízí bankovní účet,“ připomíná Sauer. Radí proto držet se byznysové strategie, investovat, rozvíjet se a zaměřit se na ziskovost. „Do svých kalkulací zahrňte vyšší očekávanou inflaci, kdy místo dosavadních jednotek procent použijete například deset a více. Pokud už opravdu potřebujete kapitál ukládat mimo společnost, můžete zkusit NFT, kryptoměny, zlato, nemovitosti, nicméně vše prosím čiňte po důkladném zvážení rizik,“ nabádá Sauer.

Podle jeho slov by se také startupy neměly bát svým lidem přidat na platech. Souběh vysoké inflace a nízké nezaměstnanosti totiž vede k velkému tlaku na nárůst mezd. Zaměstnanci, stejně jako firmy, řeší, jak pokrýt své zvýšené výdaje a od zaměstnavatelů budou očekávat úpravu své odměny. „K navýšení mezd budou všechny firmy postupně situací na trhu dotlačeny, proto bych s rozhodnutím o zvýšení neváhal. Vítězem se pak stanou společnosti, které najdou zdroje pro tento růst. Lepší odměna než u konkurence pro vás bude nespornou konkurenční výhodou,“ doporučuje Sauer. 

V ZOOTu se rozhodli nepřepravovat zboží přes Rusko. V Mall.cz zase kvůli válce vylistovali ruské produkty. Na fotce CEO ZOOTu Milan Polák. (Autor: Ivan Mladenov)

Česká e-commerce scéna se potýká nejen s inflací, ale snaží se také vyrovnat s válkou na Ukrajině. Například bojkotem ruských produktů nebo dopravy přes Rusko. Například na ZOOTu válka ovlivnila výrobu jejich vlastní značky ZOOT.lab, z níž už mají kompletně vyrobenou novou kolekci Jaro/Léto 2022. „Tu jsme chtěli k nám do skladu v Říčanech dopravit vlakem, který měl jet skrze Rusko. Museli jsme tedy narychlo dopravu změnit za lodní, a tedy se nám o dost protáhne doba dodání,“ přibližuje Milan Polák.

Mall.cz zase s  ohledem na válečné kroky Ruska už na konci února ze sortimentu vylistoval všechny ruské  a později i běloruské  dodavatele  nebo značky s  vazbou na tyto dva státy.  Vloni přitom prodali statisíce kusů ruských výrobků, mezi oblíbené položky patřily například antiviry Kaspersky nebo počítačové myši Defender. Naším rozhodnutím vylistovat tyto popložky jsme chtěli vyjádřit podporu Ukrajině a odsoudit útok Ruska na suverénní stát. V  našich týmech máme desítky kolegů z  Ukrajiny a chtěli jsme i jim tímto vyjádřit podporu a solidaritu,“ vysvětluje mluvčí Hobíková. „Na našich číslech vidíme obrovskou  vlnu  solidarity  s Ukrajinou, a to nejenom v Česku a na Slovensku, ale ve všech zemích, kde působíme. Proto věříme, že zákazníci krok vylistovat ze sortimentu dodavatele napojené na Rusko a Bělorusko oceňují,“ je přesvědčena Hobíková. 

Od vypuknutí konfliktu vidí Mall.cz skokové nárůsty u všech kategorií, které nyní v  rámci sbírek nejčastěji poptávají humanitární organizace. Mezi tři nejvíce rostoucí patří kanystry, elektrocentrály a vysílačky. Například prodeje spacáků vzrostly o téměř 900 procent a matrace a karimatky o 600 procent.

Úvodní foto: Shutterstock

Zuzana Keményová

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Kauzy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články