Češi zkouší své štěstí v online světě. Od ledna přibylo o 30 procent více e-shopů než loni

20. úno 2023 Pavla Skřivánková 1 min

I přesto, že oblast e-commerce čeká spíše stagnace, Češi jsou motivovaní podnikat a mají chuť prorazit s novými nápady, jak vyplývá z analýzy společnosti Upgates, předního dodavatele e-shopových řešení. Od začátku roku přibylo téměř o třetinu více internetových obchodů než za stejné období loni.

Nejoblíbenější kategorie jsou už tradičně oblečení, doplňky, potraviny a vybavení domácnosti. Letos se však mezi tyto stálice dostávají také elektronika, stavebnictví či zdraví. Jako příklady společnost uvádí výrobce čistých potravin natu.cz, e-shopy s krmivem a doplňky pro domácí mazlíčky granulbardog.cz, prodejce elektrokol a krbů give.cz nebo chytreprodukty.cz.

„Sektoru mainstreamové elektroniky do domácnosti dominují velcí hráči, jako Alza či Datart. Zakladatelé nových e-shopů z tohoto segmentu se proto snaží nacházet příležitosti pro specifické produkty, jako jsou třeba chytré výrobky do domácnosti a různé součástky včetně těch do průmyslových zařízení,“ vysvětluje obchodní ředitel Upgates Martin Pech.

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články