Aplikace pro duševní péči Mindgram získala na expanzi 2,5 milionu eur. Mezi investory je i fond Credo Ventures
Cílem startupu Mindgram je poskytnout klientům holistickou podporu emocionální a duševní pohody, vybudovat jejich odolnost a zvýšit výkon. (Foto: Unsplash)

Aplikace pro duševní péči Mindgram získala na expanzi 2,5 milionu eur. Mezi investory je i fond Credo Ventures

16. úno 2024 Ondřej Černý 3 min

Startup Mindgram, zaměřující se na podporu duševního zdraví zaměstnanců, získal v novém investičním kole 2,5 milionu eur. Jediným z investorů, kteří polský startup podpořili opakovaně, je český fond Credo Ventures. Peníze mají sloužit k další globální expanzi společnosti.

Téma duševního zdraví, well-being a work-life balance je v posledních letech frekventované výrazně častěji než dříve. Pro zástupce mladé generace jen nejen důležité, ale také se o něm nezdráhají mluvit. A díky tomu, jak rezonuje, vznikají i projekty, které se mu věnují. Příkladem jsou české startupy Soulmio, Hedepy nebo Vos.health, které díky milionovým investicím mohly reálně podpořit své ambice po expanzi do zahraničí.

Z Varšavy do světa

K podobnému účelu by měly sloužit i prostředky, které v nejnovějším kole financování získal varšavský startup Mindgram. Jde o platformu a mobilní aplikaci pro duševní pohodu, jež společnostem pomáhá podporovat duševní zdraví jejich zaměstnanců, zvyšovat jejich odolnost, zvládat stres, úzkost, syndrom vyhoření nebo komunikační problémy. Prostřednictvím aplikace mají uživatelé přístup k workshopům, školením, podcastům, konzultacím po chatu a kompletní online psychoterapii.

Mindgram má k dispozici více než 500 specialistů. (Repro: Mindgram)

Firma, kterou v roce 2020 založili digital health specialista Jakub Zieliński, psycholožka a novinářka Małgorzata Ohme a odborník v oblasti digitálních médií a služeb Adam Plona, získala první výraznější podporu v dubnu 2022. V investičním kole vedeném Credo Ventures Mindgram od investorů nabral sedm milionů eur. Teď na to navázala další podpora ve výši 2,5 milionu eur.

Aktuální investiční kolo vedl polský investiční fond Smartlink Partners, který se zaměřuje na investice do oblasti pokročilých technologií. Dalšími investory byl polský Market One Capital, české Credo Ventures a maďarský fond Portfolion.

Jejich prostředky mají startupu Mindgram pomoci rozšířit jazykové mutace. V současnosti platforma poskytuje své služby v polštině, angličtině a španělštině, v březnu má být její podpora rozšířena také na francouzštinu němčinu, italštinu, portugalštinu a dánštinu. Do konce letošního roku je v plánu rozšíření ještě o dalších 30 jazyků, včetně čínštiny, arabštiny a ukrajinštiny.

Máme šanci stát se jedinou platformou v oblasti duševního zdraví, která je schopna poskytovat své služby na více než 70 trzích a ve 37 různých jazycích,“ konstatovala Małgorzata Ohme s tím, že ambicí startupu je stát se konkurenceschopným v celosvětovém měřítku.

PŘEČTĚTE SI: Umělá inteligence terapeuty nenahradí, říkají autoři aplikace pro osamělé duše

Je to byznys

Mindgram nabízí psychickou a seberozvojovou podporu 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Psychoterapii poskytují certifikovaní specialisté – vysoce kvalifikovaní psychologové s psychoterapeutickou licencí. Extra službou je online psychoterapie, kdy je klientům umožněn přístup k neustále aktualizované základně desítek specialistů s mnoha dostupnými schůzkami, což drasticky zkracuje čekací dobu.

Mezi klienty startupu patří společnosti DB Schenker, Dentsu, Rakuten TV nebo Orange. Služba je tak v současnosti k dispozici více než 150 tisíc zaměstnancům a jejich rodinám.

Z výzkumu provedeného společností Deloitte vyplynulo, že podpora duševního zdraví zaměstnanců může zvýšit jejich produktivitu o 31 % a loajalitu až devětkrát. Zaměstnanci s přístupem k psychologické péči navíc méně často čerpají berou nemocenskou – riziko se snižuje až šestkrát a fluktuace zaměstnanců může poklesnout až na polovinu. Výsledky také ukázaly, že investice do duševní pohody zaměstnanců je ekonomicky výhodná. Návratnost investice do péče o duševní zdraví zaměstnanců je přibližně sedminásobná.

PŘEČTĚTE SI: Startup Hedepy získal investici 30 milionů korun a expanduje dále do Evropy. Potvrzuje trend zájmu o duševní zdraví



Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Investice
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články