Bolt Market míří do Ostravy. Nabídne rozvoz do půlnoci a spolupráci s projektem Nesnězeno

Bolt Market míří do Ostravy. Nabídne rozvoz do půlnoci a spolupráci s projektem Nesnězeno

6. dub 2022 Anna Jurečková 2 min

Už více než rok si mohou obyvatelé Ostravy přes aplikaci Bolt Food objednat hotové jídlo z restaurací. Tuto možnost nyní rozšíří služba Bolt Market. S konceptem expresního doručení nákupu potravin přišel původně estonský startup do Česka minulý rok a doposud fungoval pouze v Praze.

Bolt Market oznámil první rozšíření mimo hlavní město, kde spustil rozvoz potravin na konci minulého roku. Nově služba doručí nákupy jídla a drogerie také v Ostravě. Objednání funguje rámci aplikace Bolt Food, prostřednictvím které si Ostravané mohou nechat dovézt jídlo z restaurací už více než rok. Oproti konkurenci slibuje rychlost díky husté síti partnerských kurýrů.

„Od Ostravy máme v rámci Bolt Marketu vysoká očekávání, proto ji spouštíme po Praze jako druhé město v zemi. Služba Bolt Food, jejíž aplikaci využíváme pro logistiku objednání a rozvozu, ve městě funguje velmi stabilně a dobře. Logicky tedy chceme oslovit i zákazníky, kteří nechtějí dovézt pouze hotové jídlo, ale i samotné ingredience – zkrátka běžný nákup,” komentuje Karel Složil, Country manažer Bolt Market pro Českou republiku.

Do Ostravy se nicméně v březnu vrátil také internetový supermarket Košík s nabídkou doručení za čtyři hodiny od objednání a dopravou zdarma při nákupu nad 500 korun. Na Moravě a ve Slezsku působil již v roce 2018, kvůli problémům se zásobováním se ale z regionu na čtyři roky stáhl. Expanzi v rámci České republiky oznámil letos i finský Wolt. Po Praze otevřel v březnu pobočku svého Wolt Marketu i v Brně a postupně plánuje rozšíření do dalších českých měst.

Manažer Složil vidí velký potenciál Bolt Marketu v dlouhé otevírací době, která má pokrýt čas mezi desátou hodinou večer a půlnocí. „Zanalyzovali jsme si, kdy v Ostravě zavírají kamenné obchody a kde a jak je možné v Ostravě nakoupit po desáté hodině večer. Na základě tohoto cvičení očekáváme, že (podobně jako v Praze) zájem o rozvoz nákupu po desáté večerní bude enormní, a jsme rádi, že ho Ostravanům můžeme nabídnout,” tvrdí Složil. Ostravákům Bolt Market podle něj přinese ve spolupráci také s projektem Nesnězeno možnost objednat si potraviny na konci trvanlivosti s nejméně poloviční slevou. 

Foto: Unsplash

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy, Technologie
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články