Vasky vybraly potřebné finance na odkup značky Botas, jednání se ale protahuje. Zájemců je více
S potencionálním odkupem značky Botas by se chtěl Václav Staněk pustit do výroby sportovní obuvi. Foto: Vasky

Vasky vybraly potřebné finance na odkup značky Botas, jednání se ale protahuje. Zájemců je více

28. bře 2023 Pavla Skřivánková 1 min

Během posledních týdnů je obuvnická firma Vasky nejvíce spojována s potenciálním odkupem legendární značky Botas, která 4. ledna vyhlásila likvidaci. Přestože se zakladateli Vasek Václavu Staňkovi povedlo prodat 8 000 párů bot, a získal tak prostředky na koupi ochranné známky Botas a výrobního zařízení, obchod se stále nekoná. „Jasno bude snad do týdne,“ uvedl dnes Staněk na tiskové konferenci.

Podle Staňka proběhlo první jednání s majitelem Botasu již 12. ledna. „Celá kampaň s výprodejem bot z našeho skladu tak byla v souladu s naší ústní dohodou,“ řekl. Vasky ale nejsou jediná firma, která má o značku Botas zájem, a kupec ještě není jistý. „Máme asi deset vážných zájemců. Záležitosti ještě řešíme, ale není to hotové. S firmou Vasky jsme začali jednat, protože jsou to mladí perspektivní lidé a mohli by případně zboží vyrábět v České republice,“ sdělil majitel Botasu František Nestával pro Seznam Zprávy.

„Jiní zájemci jsou, ale vím, že jednání není s nikým z nich v tak pokročilém stavu, jako s námi,“ přiblížil situaci Staněk, který má na příští týden domluvenou s majitelem Botas schůzku, na níž by mělo dojít k finálnímu rozhodnutí. „Z mé strany podpisu smlouvy nic nebrání," dodal.

Pokud se Staněk stane majitelem Botasu, zaměří se na modely řady Classic, Authentic a také krasobruslařské brusle nebo běžkařské boty. V neposlední řadě chce zachovat nohejbalové tenisky. „Komunita nohejbalistů je v České republice velice silná a rozhodně bychom ji nechtěli zklamat," uvedl Staněk. Prodejními kanály by mohl být nejen e-shop Botasu, ale také e-shop Vasek, kde by byly botasky nabízeny mezi dalším sortimentem. V plánu je také samostatná prodejna v Praze.

PŘEČTĚTE SI: Příběh Botas může pokračovat. Firma Vasky prodala osm tisíc párů bot ve výprodeji a získala potřebné finance na koupi tradiční značky

Pavla Skřivánková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články