Virtuální realita pomáhá v léčbě onemocnění ledvin. Český startup nabízí kurz dialyzačních techniků
Foto: Lifeliqe

Virtuální realita pomáhá v léčbě onemocnění ledvin. Český startup nabízí kurz dialyzačních techniků

31. srp 2022 Anna Jurečková 1 min

Počet lidí trpících chronickým onemocnění ledvin celosvětově roste a s nimi i potřeba odborníků na dialýzu, metody náhrady funkce ledvin. Pomoci v tomto případě může rekvalifikační kurz dialyzačních techniků českého startupu Lifeliqe. Díky zapojení virtuální reality umožňuje vyškolit zaměstnance rychleji a efektivněji.

„Růst onemocnění ledvin je hnací silou zvyšující se poptávky po kvalitně vyškolených dialyzačních technicích. Jsou nezastupitelní při péči o pacienty podstupující operace při selhání či dysfunkci ledvin. Takto vyškolení odborníci obsluhují a monitorují dialyzační přístroje ve zdravotnických zařízeních pod dohledem sester a lékařů – nefrologů,“ popisuje ředitel české pobočky Lifeliqe Matouš Tlapák.

Zdůrazňuje zároveň, že v současné době, kdy lidé často nesetrvají u jedné profese celý život, roste potenciál podobných certifikovaných kurzů. Absolventi sice nezískají titul, díky nabytým praktickým znalostem a dovednostem se mohou ucházet o lepší práci - například ve zdravotnictví jako certifikovaní specialisté.

Virtuální realita, respektive rozšířená nebo hybridní zpřístupňuje především praktickou část rekvalifikačních programů. Kromě kurzu dialyzačních techniků pomáhá startup Lifeliqe s rozvojem zaměstnanosti třeba v americkém státě Nevada. Konkrétně v oblastech chytré výroba, technologií nebo zdravotnictví.

PŘEČTĚTE SI: Rekvalifikační kurzy ve virtuální realitě pomáhají s obnovou ekonomiky v Nevadě. Vyvíjí je český startup Lifeliqe

Anna Jurečková

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Související témata: Technologie, Startupy
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články