V-Sharp Venture Studio investuje do německého startupu Tapline

8. pro 2022 Redakce 1 min

V-Sharp Venture Studio Michala Menšíka a Zdeňka Šoustala oznamuje další velkou investici, tentokrát do německé digitální finanční platformy Tapline. Celkově německý startup v kombinaci s dluhovým financováním získává investici v hodnotě 31,7 milionů euro (takřka 800 milionů korun), přičemž V-Sharp Venture Studio je hlavním venture investorem v investičním kole o objemu 1,7 milionů eur (41 milionů korun).

Ambicí Tapline je umožnit softwarovým společnostem s SaaS produktem získat peníze potřebné na vývoj tak, že jim dovolí pracovat ihned s celou částkou zakoupeného předplatného.

Financování umožní berlínskému týmu proniknout na exponenciálně rostoucí trh SaaS, jehož objem transakcí by měl v roce 2028 dosáhnout hodnoty 720 miliard eur. Investice bude rovněž použita na další vylepšování služby, kterou Tapline poskytuje, a na rozšíření marketingového a produktového týmu.

Mezi dalšími investory jsou německý startupový akcelerátor Antler, Black Pearls VC, 365 fintech, Depo Ventures, Impetus Capital, a také několik andělských investorů, kteří se investičního kola zúčastní.

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články