Soutěž, která ocenila Readmio nebo Faceup, se blíží. Čas na přihlášení je do 15. ledna

3. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Pátý ročník soutěže Creative Business Cup, která hledá kreativní a inovativní startupy napříč Českem, klepe na dveře. Národní kolo klání určeného pro startupy z kreativních odvětví, jako je například design, elektronika, software, počítačové hry nebo móda, uzavírá přihlášky pro letošní ročník 15. ledna 2023.

Creative Business Network je nezisková organizace, která se zabývá podporou startupů z oblasti kreativních průmyslů. Mezinárodní soutěž, která má za cíl podporovat kreativní startupy z celého světa, propojovat je navzájem a pomoci jim při hledání investora i dobývání zahraničních trhů, pořádá každoročně od roku 2012.

Organizátorem českého národního kola je už pátým rokem Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Porota hodnotí nejen kreativní řešení produktu či služby, ale také potenciál obstát v mezinárodní konkurenci a stát se globálně úspěšnou firmou.

Vítěz národního kola má šanci zúčastnit se globálního finále soutěže v Kodani a soutěžit o finanční odměnu.

V minulosti českou část soutěže vyhrálo Readmio, které vyvíjí aplikaci na čtení pohádek, FaceUp s mobilní aplikací umožňující odhalit šikanu a pomoci s jejím řešením nebo SNUGGS, startup vyrábějící nepropustné, vysoce kvalitní a ekologické menstruační kalhotky. První české národní kolo soutěže Creative Business Cup se konalo v roce 2016.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články