Startupy, které uspěly v akceleračním  a investičním programu ChemTechNext, dostanou od Orlen Unipetrol finanční dotaci a možnost spolupráce
Rafinerie skupiny Orlen Unipetrol v Litvínově. Foto: Orlen Unipetrol

Startupy, které uspěly v akceleračním a investičním programu ChemTechNext, dostanou od Orlen Unipetrol finanční dotaci a možnost spolupráce

21. čvn 2022 Petr Blažek 1 min

Do programu skupiny OrlenUnipetrol se přihlásilo přes 50 start-upů a menších firem, především z chemického průmyslu. Sedm vybraných firem dostalo nabídku, aby formou spolupráce se skupinou ORLEN Unipetrol získali profesionální a finanční zázemí k rozvoji svých nápadů. Tři nejúspěšnější firmy navíc dostaly finanční odměnu a nabídku na spolufinancování svých projektů.

"Z padesáti nabídek jsme k finálním prezentacím pozvali autory dvanácti projektů z Česka, Slovenska, Německa, Maďarska a Nizozemí. Vybrali jsme tři výherce a projekty dalších čtyř byly pro nás natolik zajímavé, že jsme se rozhodli spolupracovat i s nimi. Spolupráci budeme rozvíjet směrem k optimalizaci procesů a vývoji nových produktů zejména v oblastech cirkulární ekonomiky, digitalizace, zpracování dat, umělé inteligence a internetu věcí," řekl Martin Gajdoš, ředitel strategie skupiny ORLEN Unipetrol.

Vítězné projekty představily společnosti Invanta (projekt AI Safety zaměřený na využití umělé inteligence v oblasti průmyslové bezpečnosti), bits and bytes (projekt Tretus na téma digitalizované předávání informací) a Bring Auto (projekt Delivery Robot na robotizaci a automatizaci úkolů, které vyžadují přepravu osob, materiálu či výzkumných vzorků).

Petr Blažek

Editor se zájmem o finance a technologie.

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články