Startup analyzující biomarkery z lidského potu získal od investorů přes šest milionů korun
Foto: Unsplash

Startup analyzující biomarkery z lidského potu získal od investorů přes šest milionů korun

4. led 2023 Ondřej Černý 1 min

Startup NutriBox z polské Vratislavi získal od fondu Scanderia Venture finanční injekci ve výši 1,17 milionu polských zlotých (přibližně šest milionů korun) z programu BRIdge Alfa.

NutriBox se zaměřuje na projekt inovativního zařízení pro neinvazivní diagnostiku. Přístroj má sloužit k rychlé analýze zdravotního stavu na základě biomarkerů získaných z lidského potu. Inovace by také měla pomoci dietologům při dohledu nad dopadem konkrétní stravy na zdraví jednotlivých pacientů.

Cílem NutriBoxu je rozšíření využití přístroje také k monitorování v lékárnách, tělocvičnách nebo fitness klubech. Výhodou oproti současným řešením má být pohodlnost, bezbolestnost a větší rychlost vyhodnocení získané zdravotní informace.

Generální ředitel Scanderia Venture Rafał Kieszek konstatoval, že „investoři fondu podporují zejména projekty, v rámci kterých vznikají přístroje a řešení, které mají reálný dopad na proces diagnostiky či léčby pacientů, tedy reálný a přímý dopad na lidské zdraví.“

Doplnil, že kromě toho, že jsou podobné projekty silnou součástí investiční strategie fondu, tak s sebou také přinášejí dobrý pocit z přispívání k rozvoji zdravotnických inovací vyvíjených polskými tvůrci.

Ondřej Černý

Další články autora →

Líbil se vám článek? Sdílejte jej!
Přečtěte si dále
Nenechte si uplavat nové články!
Váš e-mail
Sledujte nás:
Další články